به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی و اطلاعرسانی شورای فرهنگ عمومی کشور، سامان ضیائی، مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور در این نشست که با حضور مسئولان استانی، ائمه جمعه،فرمانداران، مدیران فرهنگی و اعضای شورای فرهنگ عمومی برگزار شد، اظهار کرد: به همت شورای فرهنگ عمومی کشور، روز ۳۱ اردیبهشت به عنوان «روز باباطاهر» در کمیسیون تخصصی شورا به ثبت رسیده و در حال پیگیری برای نهایی شدن آن در صحن اصلی شورای فرهنگ عمومی کشور هستیم.
ضیائی بیان کرد: امیدواریم ثبت این روز در تقویم رسمی، گامی مؤثر در معرفی مفاخر و بزرگان فرهنگی استان همدان باشد.
وی با اشاره به برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، از استان همدان به عنوان یکی از استانهای پیشرو در این زمینه نام برد و ادامه داد: تلاشهای استاندار همدان و مدیران فرهنگی استان برای عملیاتی کردن این سند ملی قابل تقدیر است. شورای فرهنگ عمومی کشور نیز از این روند حمایت کامل خواهد داشت.
مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به دغدغه برخی اعضای جلسه درباره عدم اختصاص بودجه مشخص برای مصوبات شورای فرهنگ عمومی، خاطرنشان کرد: مطابق با آییننامه، شورای برنامهریزی استان موظف به تأمین اعتبار مصوبات شورا است. در تبصره یک ماده ۵ آییننامه شورای فرهنگ عمومی این موضوع صراحتاً ذکر شده و ضمانت اجرایی لازم را دارد.
ضیائی از مدیران خواست آییننامه شورا را با دقت مطالعه کرده و از ظرفیت قانونی آن بهره ببرند تا دیگر خللی در اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی وجود نداشته باشد.
وی با ارائه آماری از جلسات سال ۱۴۰۳، تصریح کرد: در مرکز استان همدان ۶ جلسه برگزار شده و میانگین تشکیل جلسات در سطح شهرستانها حدود ۵۰ درصد است. این آمار در برخی مناطق به ۳۵ درصد نیز میرسد که نشاندهنده ضرورت توجه بیشتر به انسجام ساختاری شوراهاست.
مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور با انتقاد از وضعیت تشکیل کمیتههای پنجگانه فرهنگی در شهرستانها، عنوان کرد: کمیتههای هنر و رسانه، امور دینی، تعلیم و تربیت، اجتماعی و اقتصاد فرهنگ طبق آییننامه باید در همه شهرستانها فعال باشند، اما متأسفانه در استان همدان این شاخص زیر ۱۰ درصد است.
وی افزود: عدم تشکیل این کمیتهها باعث میشود شورا از ظرفیت مشورتی خود محروم بماند و تصمیمگیریها بهدرستی انجام نشود.
ضیائی از بررسی سه محصول مهم استان همدان برای ثبت در تقویم خبر داد و گفت: گردو، سیر و انگور سه محصولی هستند که از سوی استان پیشنهاد شدهاند و هماکنون در کارگروه تخصصی نامگذاری تقویم شورای فرهنگ عمومی کشور در حال بررسی هستند.
مدیر کل شورای فرهنگ عمومی، پنج مسئله کلیدی فرهنگی استان همدان را برشمرد و اضافه کرد: این مسائل شامل «تضعیف بنیان خانواده و کاهش جمعیت»، «نابسامانی در تبلیغ خدمات فرهنگی»، «کمرنگ بودن مشارکتهای مردمی و خصوصی»، «افزایش آسیبهای اجتماعی و فضای مجازی» و «ضعف در نظام برنامهریزی و نظارت فرهنگی» هستند.
وی تاکید کرد: برای حل این مسائل باید شوراهای فرهنگ عمومی با انسجام، جدیت و بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی، به جایگاه اصلی خود بازگردند.