به گزارش الوند، محسن معصومعلیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان در آیین افتتاح دبیرخانه همایش بینالمللی گردشگری سلامت، اظهار کرد: همدان استانی برخوردار از ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، طبیعی و علمی است که میتواند نقشی کلیدی در توسعه گردشگری سلامت ایفا کند.
معصومعلیزاده بیان کرد: برگزاری چنین رویدادهایی فرصتی مغتنم برای معرفی توانمندیهای استان در سطح بینالمللی است و حضور شرکتهای دارویی، درمانی و فعالان حوزه سلامت از کشورهای عضو اکو میتواند به تبادل دانش، همکاریهای اقتصادی و رشد صنعت سلامت گردشگری بینجامد.
وی با تأکید بر همافزایی بین نهادها، عنوان کرد: تجربه نشان داده هرجا با وحدت حرکت کردیم، موفق بودیم. امیدوارم با همکاری همهجانبه، این رویداد به شکلی باشکوه برگزار شود و زمینهساز رویدادهای آتی همچون همایش بینالمللی هگمتانه نیز گردد.
سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز در این آیین اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت در اقتصاد استان، گفت: این حوزه میتواند نقطه اتصال مؤثری میان دو بخش اثرگذار سلامت و گردشگری باشد.
حسینی اظهار کرد: با حضور ۱۲ کشور از جمله ۱۰ عضو اکو، عراق و عمان، باید بستری فراهم شود تا توانمندیهای استان در قالب نشستهای علمی، نمایشگاهها و برنامههای هدفمند معرفی و نیز دبیرخانه رویداد باید نقش محوری در همافزایی بین دستگاهها ایفا کند.
وی با بیان اینکه همدان با ۸ مرکز IPD ( مرکز دارای مجوز پذیرش بیماران بینالملل) از ظرفیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد: زمان عبور از مدلهای سنتی و حرکت بهسوی الگوهای ساختاریافته و علمی فرا رسیده است.
بهروز کارخانهای، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این آیین با ارائه تحلیلی جامع از وضعیت گردشگری سلامت در ایران و جهان، گفت: گردشگری سلامت از جمله حوزههایی است که با وجود درآمدزایی بالا، کمترین تأثیرپذیری را از تحریمها دارد و میتواند جایگزینی جدی برای درآمدهای نفتی باشد.
کارخانهای با اشاره به گردش مالی جهانی حوزههای مختلف گردشگری، از جمله ۱۰۰ میلیارد دلار در گردشگری سلامت، اظهار کرد: در این صنعت، هر بیمار خارجی میتواند سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته باشد. ایران با هزینههای پایین درمان، جذابیتی مضاعف برای بیماران خارجی دارد.
وی با معرفی خدمات قابل ارائه در حوزه گردشگری سلامت نظیر درمان ناباروری، سلولهای بنیادی، بیماریهای قلبی، و مشاورههای مجازی برای فارسیزبانان خارج از کشور، بر توسعه زیرساختهای سلامت مجازی تأکید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: این دانشگاه با ۸ مرکز IPD و وجود پیشرفتهترین تجهیزات تشخیص مانند PET Scan، گامی مهم در ارائه خدمات بینالمللی برداشته و در تلاش برای تجهیز به پروتونتراپی است که میتواند همدان را به قطب درمان سرطان در خاورمیانه تبدیل کند.
گفتنی است، همایش بینالمللی گردشگری سلامت با تمرکز بر کشورهای عضو اکو، فرصتی طلایی برای استان همدان است تا ظرفیتهای درمانی، علمی و گردشگری خود را در تراز جهانی معرفی کند.
همافزایی میان دستگاههای اجرایی، بهرهگیری از زیرساختهای موجود و توجه به مدلهای نوین در سلامت دیجیتال میتواند زمینهساز تحولی جدی در توسعه اقتصادی و ارتقای جایگاه همدان در نقشه سلامت منطقه باشد.
این همایش با محوریت کشورهای عضو اکو از ۲۱ تا ۲۴خرداد سال جاری به میزبانی استان همدان برگزار خواهد شد.