به گزارش الوند، علیاکبر نظری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورا؛ با تأکید بر لزوم تحول اساسی در سیستم مدیریت پسماند، اظهار کرد: سازمان پسماند یکی از بخشهای حیاتی شهرداری است که بهروزرسانی فوری نیاز دارد و امروزه با پیشرفت فناوریهای بازیافت و دفع زباله، ادامه کار با روشهای سنتی نهتنها کارایی ندارد، بلکه تهدیدی برای سلامت شهروندان و محیط زیست محسوب میشود.
نظری با بیان اینکه بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که سیستمهای نوین مدیریت پسماند میتوانند تا ۴۰ درصد از حجم زبالههای دفنی بکاهند و آلودگی خاک و آبهای زیرزمینی را بهطور چشمگیری کاهش دهند، اضافه کرد: سرمایهگذاری در این بخش نهتنها هزینه نیست، بلکه تضمینی برای سلامت نسلهای آینده است.
وی با اشاره به تجربیات موفق شهرهای پیشرو در این زمینه، بیان کرد: شهرهایی مانند اصفهان و شیراز با اجرای سیستمهای مکانیزه جمعآوری و بازیافت زباله توانستهاند علاوه بر حفظ محیط زیست، از زباله به عنوان منبع درآمد نیز استفاده کنند. همدان نیز باید هرچه سریعتر به این چرخه بپیوندد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان با هشدار درباره عواقب تأخیر در این امر، تاکید کرد: هر روز تأخیر در نوسازی سیستم مدیریت پسماند به معنای افزایش خطر آلودگیهای زیستمحیطی، شیوع بیماریها و تحمیل هزینههای گزاف درمانی به شهروندان است. این موضوع باید در اولویت برنامه های سازمان پسماند قرار گیرد.
نظری با هشدار درباره خطرات زیستمحیطی و بهداشتی ناشی از مدیریت نادرست پسماند و پدیده درختخواری، از تبدیل بهترین اراضی کشاورزی به محل دپوی زباله انتقاد کرد.
وی ادامه داد: قطع بیرویه درختان نهتنها چهره شهر را زشت میکند، بلکه موجب افزایش آلودگی هوا و کاهش کیفیت زندگی شهروندان میشود.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به لزوم حفظ فضای سبز شهری، خاطرنشان کرد: باید با کاشت درختان بومی و کمآببر، هم زیبایی شهر را حفظ کرده و هم به بهبود کیفیت هوا کمک کنیم؛ چرا که درختخواری یک تهدید جدی برای محیط زیست و سلامت عمومی است.
نظری از افزایش خطرات بهداشتی ناشی از مدیریت نادرست پسماند خبر داد و گفت: دفع غیراصولی زباله در اراضی کشاورزی، علاوه بر آلودگی خاک و آب، سلامت مردم را به خطر میاندازد و باید هرچه سریعتر ساماندهی شود.
وی با اشاره به افزایش حضور شغالها در سطح شهر، هشدار داد: تغییر چرخه حیات، موجب رشد جمعیت این حیوانات شده و آنها ناقل بیماریهای خطرناکی از جمله بیماری گری هستند که سلامت شهروندان را تهدید میکند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان با تاکید بر لزوم جمعآوری و نگهداری اصولی حیوانات بدون صاحب، اظهار کرد: مدیریت حیوانات بلاصاحب و کنترل جمعیت حیوانات وحشی نیازمند برنامهریزی جامع و همکاری بین بخشی است.
باید نیروگاه خورشیدی در سایت پسماند شهری احداث شود
حمید بادامینجات، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان بر استفاده از فضای خالی سایت پسماند شهر برای ساخت نیروگاه خورشیدی تاکید کرد و گفت: فضای زمین سایت پسماند پتانسیل بالایی برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی دارد. این سایت به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی به شبکه برق، گزینه ایدهآلی برای تولید انرژی پاک است.
بادامینجات با اشاره به اینکه این پروژه تحولی، ضمن بازیافت فضای بلااستفاده شهری، سالانه میتواند با تولید چندین مگاوات برق پاک، بخشی از روشنایی شهر را تأمین کند، اظهار کرد: استفاده از این فضا برای تولید انرژی تجدیدپذیر، علاوه بر کمک به محیط زیست، میتواند منبع درآمدی پایدار برای شهرداری ایجاد کند.
وی ادامه داد: موقعیت استثنایی این سایت که از یک سو به شبکه سراسری برق متصل است و از سوی دیگر از تابش خورشید مطلوبی برخوردار است و میتواند آن را به گزینهای ایدهآل برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل کند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری، مالی و گردشگری شورای شهر همدان تصریح کرد: این پروژه میتواند نمونه بارز اقتصاد چرخشی باشد که در آن از زمینی که قبلاً برای دفن زباله استفاده میشد، برای تولید انرژی پاک بهرهبرداری شود که این اقدام گامی مهم در جهت توسعه پایدار شهری محسوب میشود.