به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقهای همدان، رضا اخلاصمند، مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه تقریبا از دو ماه گذشته مرحله دوم آزادسازی و لایروبی رودخانه عباسآباد شروع شده و به اتمام رسید، اظهار کرد: عملیات آزادسازی و لایروبی در طولی معادل ۵ هزار و ۵۰۰ متر آزادسازی و لایروبی رودخانه عباسآباد به انجام رسیده است.
اخلاصمند بیان کرد: متأسفانه علیرغم اطلاعرسلانیهای متعدد و نصب بنر در اطراف رودخانه و ... در بعضی از قسمتهای رودخانه، معارضین مانع اجرای پروژه شدند که با همکاری دادستان مرکز استان و نیروی انتظامی خدوم و زحمتکش موضوع برطرف شد.
وی ادامه داد: عملیات لایروبی و آزادسازی رودخانه به جهت عبور ایمن سیلاب انجام میشود و هرگونه مانع که در بستر رودخانه وجود داشته باشد بر اساس قانون و اصول مهندسی رودخانه رفع میشود.
این مقام مسئول عنوان کرد: هیچ تخریب درختی در بستر رودخانه انجام نشده و تنها ساختوسازهای انجام شده از قبیل فنس، دیوار، خانه باغ و ... که در بستر رودخانه ساخته شده باشد به جهت خطرات سیل، تخریب و به وضع سابق برگردانده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان تصریح کرد: بلافاصله بعد از پایان مرحله دوم آزادسازی، مرحله سوم این طرح نیز کلید خورده است و از انتهای مرحله دوم طرح تا تقاطع با رودخانه ده پیاز به طول تقریبی ۵ کیلومتر نیز طی سال جاری لایروبی و آزادسازی جهت عبور ایمن سیلاب انجام خواهد شد.
اخلاصمند خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی انجام شده در رودخانه عباسآباد به لحاظ طول، احجام عملیاتی و مساحت آزادسازی شده در تاریخ شرکت آب منطقهای بی سابقه بوده است و امیدواریم فرایند آزادسازی دیگر رودخانههای استان نیز با فراهم شدن مقدمات لازم به انجام برسد.
وی از دادستان استان، نیروی انتظامی و همچنین کلیه مردم و مجاورین رودخانه که همکاری لازم را در آزادسازی رودخانه عباسآباد داشتند، تشکر کرده و ابراز کردند که این همکاری و همدلی بین مردم و مسئولین مایه دلگرمی ما جهت انجام وظایف محوله است.
گفتنی است، طبق ماده دو قانون توزیع عادلانه آب، بستر انهار طبیعی و کانالهای عمومی و رودخانهها اعم از این که آب دائم یا فصلی داشته باشند و مسیلها و بستر مردابها و برکههایطبیعی در اختیار حکومت جمهوری اسلامی ایران است.
تبصره ۱ - تعیین پهنای بستر و حریم آن در مورد هر رودخانه و نهر طبیعی و مسیل و مرداب و برکه طبیعی در هر محل با توجه به آمار هیدرولوژی رودخانهها و انهار و داغاب در بستر طبیعی آنها بدون رعایت اثر ساختمان تأسیسات آبی با وزارت نیرو است.