به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی اداره کل صمت استان همدان، علی سلیمانی، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در دومین جلسه بررسی مسائل، مشکلات و ارزیابی عملکرد اتحادیههای صنفی شهرستان همدان اظهار کرد: در این نشست که با حضور رئیس اداره تشکلهای صنفی، روسا و اعضای هیئتمدیره اتحادیههای مرتبط با مصنوعات فلزی، درب و پنجرهسازی، شیشه و آیینه، آهنآلات، لوازم بهداشتی ساختمان، آهنگران اتومبیل، تولیدکنندگان ادوات کشاورزی، صافکاران و نقاشان خودرو، فروشندگان لوازم یدکی و فلزتراشها برگزار شد، مهمترین مسائل روز اصناف شهرستان همدان مورد بررسی قرار گرفت.
سیلمانی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه برق واحدهای تولیدی صنفی، بیان کرد: یکی از دغدغههای جدی اتحادیهها، تعرفه بالای برق برای واحدهای تولیدی صنفی است که لازم است با پیگیریهای مستمر، راهکارهایی برای تعدیل این هزینهها پیدا شود.
وی با تایکد بر ضرورت ارتقاء دانش فنی و تخصصی اصناف، عنوان کرد: برگزاری دورههای آموزشی برای بهروزرسانی علمی و تخصصی فعالان صنفی زیرمجموعه اتحادیهها یک ضرورت است و در دستور کار ما قرار دارد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به موضوع ساماندهی صافکاران سیار، خاطرنشان کرد: صافکاران سیار که بهصورت پراکنده و بدون نظارت مشخص در سطح شهر فعالیت دارند، نیازمند ساماندهی فوری هستند تا حقوق مصرفکننده و سایر اصناف رعایت شود.
سلیمانی با بیان اینکه فروش قطعات و لوازم یدکی خودرو تنها از سوی صنوف دارای مجوز قانونی مجاز است، تصریح کرد: تعمیرکاران و سایر واحدهای صنفی حق فروش این اقلام را ندارند، مگر اینکه پروانه کسب مرتبط با فروش لوازم یدکی خودرو را از اتحادیه مربوطه دریافت کرده باشند.
وی با اشاره به اینکه هر واحد صنفی فقط در چارچوب کد آیسیک و رسته درجشده در پروانه کسب خود مجاز به فعالیت است، گفت: هرگونه فعالیت فراتر از آن، تداخل صنفی محسوب شده و مطابق ماده ۲۸ قانون نظام صنفی با آن برخورد قانونی صورت میگیرد. این برخورد میتواند منجر به پلمب و تعطیلی واحد متخلف شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان هشدار داد: به کلیه واحدهای دارای تداخل صنفی تا پایان مردادماه فرصت داده شده تا طبق تبصره ۲ ماده ۳ قانون نظام صنفی، نسبت به دریافت پروانه کسب دوم از طریق اتحادیه مربوطه یا درگاه ملی مجوزها اقدام نمایند.
سلیمانی اظهار کرد: شهرستان همدان دارای ۴۸ اتحادیه صنفی فعال است و دیدارهای چهره به چهره با هیئتمدیره این اتحادیهها همچنان در حال انجام است.
وی اضافه کرد: همچنین در آینده نزدیک، نشستهایی با هیئت رئیسه اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی سایر شهرستانهای استان در دستور کار این معاونت قرار دارد.