به گزارش الوند، احمد قدیمی، معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: طرح سرشاخه کاری درختان گردو از سال ۱۳۹۶ در استان آغاز شده و در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱۰ هزار سرشاخه کاری درختان گردو در سطح استان اجرا شده است.
قدیمی بیان کرد: همدان قطب اول تولید گردو در کشور است که ثبت جهانی گردوی تویسرکان، جایگاه استان همدان را در کشاورزی جهان ارتقا داده و توانمندیهای این منطقه را به اثبات رسانده است.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف اجرای طرح سرشاخه کاری گردو، پیشگیری از خسارات ناشی از سرمازدگی بهاره است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، سرشاخهکاری به ایجاد یکنواختی در محصولات، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینههای تولید، افزایش درآمد باغداران، تقویت صادرات و در نهایت، افزایش بهرهوری از منابعی چون آب، خاک و سرمایه کمک میکند.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: شهرستانهای تویسرکان، نهاوند و ملایر در اجرای طرح سرشاخهکاری در استان همدان پیشتاز بودهاند و استان همدان با در اختیار داشتن ۱۳ درصد از باغهای گردوی کشور و تولید بیش از ۲۳ درصد از کل گردوی ایران، رتبه اول را در سطح و تولید این محصول در اختیار دارد.
قدیمی عنوان کرد: اجرای طرح سرشاخهکاری درختان گردو علاوه بر افزایش تولید محصول گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول و بازار پسند بودن آن، موجب مقاومت بیشتر درخت در برابر سرمای بهاره میشود.
وی تاکید کرد: باغداران گردو در استان همدان که سالها برای درختان خود زحمت کشیدند تا بزرگ شدن و ثمر دهی آنها را ببینند، با یک سرمای زودگذر بهاره تمامی دسترنج خود را برباد رفته میبینند و این مشکل علاوه بر حسرت آنها خسارات سنگینی به اقتصاد خانواده وارد میکند.
معاون برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: جهاد کشاورزی استان با همکاری مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، ارقام جدیدی از سال ۱۳۹۵ درختان تجاری گردو را به باغداران برای رشد تولید، افزایش باردهی و کاهش خسارات ناشی از سرمای زود گذر معرفی کرده است تا این معضل بزرگی که سالها گریبانگیر باغداران است را از بین ببرد و اقتصاد خانواده، باغدار و جامعه را احیا کند.