به گزارش الوند، احمد قدیمی، معاون برنامهریزی و اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: میزان هدر رفت ضایعات بخش كشاورزی حدود ۲۰ درصد است كه در بخشی از محصولات تا حدود ۳۰ درصد ضایعات گزارش شده است.
قدیمی بیان کرد: محصولاتی مثل میوه و سبزی، شیر و محصولات لبنی نیز ضایعات بالایی داشتند و برخی محصولات به دلیل كیفیت و خصوصیت ضایعات كمتری دارند.
وی عنوان کرد: در برخی محصولات باغی ۱۸ درصد ضایعات و در محصولات زراعی حدود ۱۲ درصد و در محصولات دامی حدود ۸.۵ درصد ضایعات وجود دارد كه این رقمها در ارزیابی وزارت جهاد كشاورزی اعلام و به طور میانگین حدود ۲۰ درصد ضایعات در بخش كشاورزی ارزیابی شده است.
معاون برنامهریزی و اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی همدان با بیان اینكه برای رفع مشكلات كشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی در رأس امور قرار گرفته است، تاکید کرد: هدف از ایجاد صنایع تبدیلی در مرحله اول افزایش عمر ماندگاری محصولات كشاورزی و ارزش غذایی آن است.
قدیمی افزود: برای اینكه بتوانیم امنیت غذایی را فراهم كنیم باید به نوعی عمل شود كه بیشترین میزان این تولیدات وارد سفره مردم شود و مصرفكنندهها بتوانند منتفع شوند.
وی با بیان اینكه حفظ واحدهای موجود، بهسازی، نوسازی و تجهیز واحدهای موجود در بخش صنایع تبدیلی در دستور كار این سازمان قرار دارد، خاطرنشان کرد: توسعه و ایجاد واحدهای جدید متناسب با رویكردها و نیازهای كه در استان وجود دارد، حجم تقاضای سرمایهگذاری در بخش صنایع تبدیلی و صنایع كشاورزی را به شدت افزایش داده است.