به گزارش الوند، حمزه خانجانی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای الگوی کشت باید سطح زیرکشت محصولات پر آببر کاهش یابد و با توجه به مصرف بالای آب در تولید یونجه که میزان ۱۳ هزار مترمربع در هرهکتار است، سطح زیرکشت محصول یونجه در استان از ۳۸ هزار هکتار به زیر ۲۵ هزار هکتار کاهش یافته است
خانجانی با بیان اینکه این اقدام براساس برنامهریزی کشت جایگزین محصولات کم آببر مانند غلات و حبوبات علوفهای انجام شد، اضافه کرد: بهینهسازی یا اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی به عنوان یکی از برنامههای بسیار مهم و استراتژیک وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه بوده است.
وی بیان کرد: برنامه اصلاح الگوی کشت که با محوریت مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی تدوین شده است، اهداف متعددی را دنبال میکند اما این برنامه مهم در سال ۱۴۰۱ تدوین و به اجرا گذاشته شد.