به گزارش الوند، مهدی غلامیجلال، رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان در هفتاد و دومین جشن سالروز استقلال کانون وکلا در استان، اظهار کرد: مقدمه حفظ حقوق شهروندی استقلال وکلا در مقام دفاع است که باعث اعتقاد عمومی به قوه قضائیه میشود.
غلامیجلال با بیان اینکه نقض استقلال وکیل باعث تضعیف حقوق شهروندان میشود، عنوان کرد: نخستین دلیل استقلال وکیل مبنای عقلایی آن است.
وی با تأکید بر اینکه مخدوش نمودن چهره وکیل باعث بی اعتمادی عمومی به دستگاه قضا است، بیان کرد: هفتاد و دومین سالگرد استقلال وکلا را در حالی جشن میگیریم که باید گفت چه استقلالی؟ استقلالی که دچار خدشه شده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان خاطرنشان کرد: بر اساس قانون مصوبه مجمع مصلحت تشخیص نظام در سال ۱۳۷۰، وکیل هم شان قاضی است که باید در عمل هم شاهد اجرای این قانون باشیم؛ در واقع براساس قانون وکیل در مقام دفاع از تأمینات شغل قضا برخوردار است.
غلامیجلال از رئیس کل دادگستری استان همدان خواست در سفر رئیس قوه قضائیه به همدان فرصتی را به نماینده کانون وکلا برای بیان دغدغهها و انتقادها بدهند.
وی تصریح کرد: قوانین ضد استقلالی و مردمی در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی مصوب شد که از کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی درخواست داریم تا نسبت به بازنگری مصوبات چهار سال گذشته همت کنند و به نفع مردم مصوبات را تغییر دهند.
این مقام مسئول اضافه کرد: از رئیسجمهور نیز درخواست داریم تا در شورای انقلاب فرهنگی، هفتم اسفند ماه را به عنوان روز وکیل در تقویم رسمی ثبت کند.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان همدان با انتقاد از اینکه رئیس قوه قضائیه ما را همکار خود میداند اما در حین ورود به محاکم قضائی، وکلا را تفتیش و گوشی آنها را میگیرند، تاکید کرد: در موارد نقض قانون ما به قوه قضائیه پناه میبریم اما اگر این قوه خود قانونی را نقض کند به کجا باید پناه برد؟
غلامیجلال با بیان اینکه دو قاضی را ترور کردند؛ چرا باید ما تاوان بدهیم؟، تصریح کرد: در حالی که ما تفاهمنامه همکاری با دستگاه قضا داریم اما باید وکلای ما درگیر تفتیش و ... شوند و جالب این است که این بخشنامه در استانی اجرا و در استان دیگری اجرا نمیشود؛ ما به اعتقاد به قانون، خواهان اجرای مصوبه مجمع تشخیص «وکیل هم شان قاضی است» هستیم.