به گزارش الوند، بهروز کارخانهای، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در نشست با نمایندگان دانشجویان، دستیاران و تشکلهای دانشجویی ضمن تسلیت مجدد درگذشت دستیار گرانقدر دکتر فاطمه نجاتی، اظهار کرد: در راستای پیگیری مطالبات دانشجویان و حل مشکلات موجود، کارگروه ویژه نظارت بر اخلاق حرفهای تشکیل خواهد شد و شخصا پیگیر موارد مطرح شده از طریق این کارگروه خواهم بود.
کارخانهای با اشاره به اینکه تقویت شورای صنفی دستیاران مورد توجه خواهد بود، بیان کرد: دانشجویان و دستیاران، شوراهای صنفی را باید امین و رابط خود با مسئولان دانشگاه بدانند و اگر فردی به هر علت مستقیما نخواهد مشکلات خود را مطرح نماید بایستی از طریق شوراهای صنفی اقدام نماید.
وی با اشاره به برخی مصادیق اصول و ارزشهای اخلاقی، عنوان کرد: احترام، رعایت عدالت و انصاف، حریم خصوصی، رازداری، صداقت، مهارت ارتباطی، صلاحیت علمی، رعایت دستورالعملها، ادب حرفهای و به طور کلی حرفهایگری از جمله مصادیق موازین اخلاقی است که باید توسط تمامی خانواده دانشگاه علوم پزشکی همدان رعایت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: بسیاری از شکایاتی که تاکنون به صورت کتبی یا شفاهی مطرح شده است ناشی از عدم رعایت مسائل اخلاقی است و نبودن مهارت ارتباطی و عدم رعایت اصل اخلاقی احترام از جمله مهمترین عواملی است که باعث ایجاد شرایط بیاعتمادی بین بیماران و جامعه پزشکی و ایجاد تنشهای درون سازمانی شده است.
کارخانهای خاطرنشان کرد: از همه دانشجویان، دستیاران، اساتید و... میخواهم تا موارد غیراخلاقی را به طور مستقیم با دفتر ریاست و یا از طریق شورای صنفی با ما درمیان بگذارند تا رسیدگی لازم صورت گیرد و از هیچ موضوعی ابایی نداشته باشند.
وی ادامه داد: در جامعه دانشگاهی همه باید در جهت ایجاد و استقرار یک سازمان اخلاقی گام بردارند و پیشبینیپذیری از اولین ویژگیهای یک سازمان اخلاقی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تنزل اخلاق پزشکی و سازمانی به چند منشور اخلاقی که به دیوار زده شده ظلم به اخلاق است و همه باید کوشش کنیم به نهایت رشد اخلاقی که همانا تراوش اخلاق در همه احوالات است، برسیم.
کارخانهای تاکید کرد: ما باید به سمت دانشگاه اخلاقی حرکت کنیم و همواره اعلام کردهام که اولویت اول من به عنوان رئیس دانشگاه حرکت به سمت این هدف والا خواهد بود.
وی تصریح کرد: همه اساتید گروههای آموزشی بایست به صورت عملی و نظری مروج رفتار حرفهای و نماد اصول اخلاق پزشکی باشند و هیچ فردی در هر جایگاهی حق ندارد با زیرپا گذاشتن اصول و ارزشهای اخلاق پزشکی یا سازمانی موجب هتک حرمت افراد یا گیرندگان خدمت شود.