به گزارش الوند، رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد از تولید گشنیز کشور معادل حدود ۱۲ هزار تن از این محصول در نهاوند تولید شد، اظهار کرد: ۹۹ درصد سطح زیر کشت گشنیز در این استان مربوط به شهرستان نهاوند و مابقی به شهرستانهای تویسرکان و اسدآباد مربوط میشود.
بهراملو با بیان اینکه گشنیر یکی از محصولات کمآببر و کمهزینه است که به ۲ روش بهاره و پاییزه در نهاوند کشت میشود، عنوان کرد: تمامی مراحل کشت این محصول به صورت مکانیزه انجام و بهطور متوسط در هر هکتار بیش از ۲ تن گشنیز برداشت میشود.
وی بیان کرد: گشنیر تولیدی به علت نداشتن دستگاه و کارخانههای فرآوری مناسب در استان، به شکل خام به خارج از کشور صادر و سود آن نصیب دیگر کشورها میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سطح زیرکشت گشنیز در نهاوند به ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار میرسد، خاطرنشان کرد: هر سال بخش عمدهای از گشنیز به صورت خامفروشی به کشورهای منطقه بهویژه پاکستان صادر میشود؛ این در حالی است که با توسعه زیرساختهای فرآوری، میتوان ارزش افزوده بالاتری برای این برند مهم ایرانی ایجاد کرد.
بهراملو تصریح کرد: در حال حاضر ۳۰ واحد بوجاری، یک کارخانه اسانسگیری و روغنگیری و یک واحد عرقگیری گشنیز در این شهرستان فعال است.
گفتنی است اسانس مرغوب گشنیز نهاوند پایه تولید ۲۶۰ نوع عطر و ادکلن در کشورهای اروپایی است.