به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، علی سهرابیبیدار، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان همدان در آیین افتتاح ۱۳ واحد نیروگاه خورشیدی خانگی حمایتی در تویسرکان با ظرفیت ۶۵ کیلووات ضمن تقدیر از مشارکت سپاه پاسداران و بسیج سازندگی استان همدان و شهرستان تویسرکان و نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد، اظهار کرد: به مناسبت هفته بسیج و با همکاری اداره کل بهزیستی استان همدان و شهرستان و با اهتمام سازمان بسیج سازندگی ۱۳ پروژه نیروگاه ۵ کیلوواتی همزمان با هم افتتاح میشود.
سهرابیبیدار در خصوص تولید انرژی برق در نیروگاههای خورشیدی، بیان کرد: یکی از پاکترین نیروگاههای تولید انرژی برق انرژی خورشیدی است که تابش آفتاب خدادادی باعث استخراج انرژی میشود و به انرژی پاک برق تبدیل میشود بدون اینکه آلودگی محیط زیستی داشته باشد.
وی در خصوص مشوقها و تکالیف قانونی برای مشترکین صنعتی و اداری، عنوان کرد: دولت و وزارت نیرو برنامههایی پیشبینی کرده و درحال پیگیری در بخشهای مختلف است که شامل مشوقهای بسیار خوبی است.
این مقام مسئول ادامه داد: از جمله این برنامهها بخشهایی در صنعت است که به آنان تکلیف شده طی ۵ سال هر سال یک درصد تولید انرژی خورشیدی داشته باشند یا مصرف خود را از تابلوی سبز خریداری کنند و یا اداراتی که مکلف هستند تا سقف ۲۰ درصد و سالی ۵ درصد را نسبت به ایجاد نیروگاههای خورشیدی اقدام کنند که اگر این اتفاق نیافتد باید از تابلوی سبز خرید کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات ما متوسط نرخ تابلوی سبز عدد بسیار قابل توجهی، حدود ۴ هزار تومان متوسط در یک سال و در بعضی از فصول مانند فصول گرم سال، این عدد بیشتر میشود؛ بنابراین زمینه کار اقتصادی در حوزه نیروگاههای خورشیدی در حال حاضر وجود دارد و ما از سرمایهگذاران تقاضای ورود به این عرصه را داریم.
سهرابیبیدار در خصوص فواید استفاده از نیروگاههای خورشیدی برای مشترکین الکتروپمپهای کشاورزی، تصریح کرد: در بحث چاههای کشاورزی نیز بر اساس مصوبه هیئت وزیران چاههای کشاورزی با شرکت توزیع برق قراردادهایی برای تأمین برق دارند که باید در زمانهای پیک بار تابستان حدود ۴ الی ۵ ساعت برق این مشترکان مدیریت بار شود که بر اساس برنامه وزارت نیرو اگر هر کشاورزی ۸۰ درصد قدرت چاه خود را نیروگاه خورشیدی ایجاد کند و تولید برق کرده و به شبکه وصل کند هم در طول سال از عواید این تولید برق استفاده میکند و هم اینکه با توجه به این اقدام مشمول آن مدیریت بار ۴ الی ۵ ساعته در طول دوران پیک بار نخواهند شد.
وی ادامه داد: در شهرستان تویسرکان کشاورزان زیادی اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی کردهاند که با تکمیل پروژه، اطلاعرسانی خواهد شد.
رضا کریمپور، مدیر توزیع نیروی برق شهرستان تویسرکان نیز در این آیین با اشاره به اینکه هدف از اجرای طرح نیروگاههای خورشیدی حمایتی بهبود وضع ناترازی انرژی برق و کمک به اقشار کم درآمد و قلمداد میشود، گفت: نیروگاههایی که به مرحله بهرهبرداری میرسد در راستای سیاستهای دولت و وزارت نیرو در خصوص جبران کسری ناترازی انرژی برق به عنوان یکی از کلان پروژههای کسری تولید برق شناخته میشود.
کریمپور اضافه کرد: یکی از زیرشاخههای آنان پروژههای نیروگاههای خورشیدی مقیاس کوچک حمایتی است که هم جبران کسری برق را انجام میدهد و هم به عنوان یک ابراز حمایتی افراد تحت پوشش محسوب میشود که با مشارکت نهادهای کمیته امداد و بهزیستی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در فاز بعدی نیز ۱۳ نیروگاه کوچک مقیاس دیگر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد این شهرستان به بهرهبرداری میرسد، عنوان کرد: در کل ۲۷۰ پرونده یا قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی خانگی به مرحله قرارداد رسیده که در صورت تأمین اعتبارات لازم به بهره برداری خواهد رسید.