به گزارش الوند، سیدکاظم حجازی، دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه کنگره خواهر دباغ از اسفند ۱۴۰۱ در مؤسسه شهید مدنی بنا نهاده شد، اظهار کرد: با تصویب این موضوع این پیشنهاد طی نامهای با وزیر فرهنگ مطرح شد و در آن مقطع شورای سیاستگذاری تشکیل و مصوب شد دو ستاد در سطح ملی و استانی متولی انجام این کنگره باشند.
حجازی با اشاره به اینکه در تهران و همدان نشستهایی در این مورد پیشبینی شده است، بیان کرد: در ستاد ملی ۱۴ دستگاه ازجمله حوزه هنری، صداوسیما، شهرداری تهران، وزارت امور خارجه، وزارت آموزش و پرورش، انجمن ملی مفاخر تهران عضویت دارند.
وی با بیان اینکه ریاست ستاد استانی کنگره با نماینده ولیفقیه در استان و جانشینی استاندار است، ادامه داد: حدود ۱۰ کمیته برای این کنگره تعریف شد که پنج الی هفت دستگاه عضو هر کمیته هستند و وظایفی دارند.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه مهمترین وظایف کمیتهها این است که بتوانند نقش خواهر دباغ را در جامعه تبیین کنند، عنوان کرد: آیین افتتاحیه این کنگره در روز چهارشنبه، ۳۰ آبان ماه در تهران برگزار میشود و آیین اختتامیه آن نیز در روز پنجشنبه، ۱ آذر ماه در همدان و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ با تأکید بر توجه به رهنمودهای رهبر انقلاب در نشست کنگره هشت هزار شهید استان همدان، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در این نشست موضوع خواهر دباغ را به عنوان زن تراز انقلاب مطرح کردند و تأکید داشتند، معرفی این بانوی مبارز با ابزار هنر انجام شود که بیشتر فعالیتهای کنگره در این قالب است.
حجازی با اشاره به ارسال بیش از ۷۰ مقاله علمی به دبیرخانه این کنگره، گفت: بیش از ۷۰ مقاله علمی پژوهشی در زمینه خواهر دباغ به کنگره رسیده که بیش از ۳۵ مقاله قابلیت انتشار دارد.
وی با بیان اینکه علاوه بر فعالیتهای علمی کتابهایی نیز برای نوجوانان در دست تدوین است، عنوان کرد: پیشبینی میشود حدود ۱۰ کتاب در قالب رمان و روایتگری در این کنگره به چاپ برسد.
این مقام مسئول اظهارکرد: برنامههای بسیار خوبی در بخشهای هنری توسط صداوسیما و حوزه هنری انجام شده است مانند تولید پنج مستند و بازنگری در ساخت یک مجموعه سریال که در ۳۰ آبان ماه از پوستر آن رونمایی خواهد شد.
دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ با اشاره به اینکه چندین ترانه تهیه و آماده شده است که در جلسات کنگره رونمایی خواهد شد، یادآور شد: در روز برگزاری کنگره نیز از خانواده خواهر دباغ تجلیل میشود.
حجازی با تأکید براینکه برنامههای کنگره شروع یک حرکت فرهنگی است، بیان کرد: استمرار این کنگره باید در دبیرخانه بررسی شود.
وی درباره برگزاری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ، تأکید کرد: شهری مانند همدان با قدمت چند هزار ساله فرهنگ شهرنشینی طبیعتاً باید زمینه معرفی افرادی را به وجود بیاورد که مایه فخر و مباهات جامعه هستند.
دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ با بیان اینکه هویت فرهنگی و ملی با معرفی این مصادیق میتواند برای نسل جدید قوامبخش باورهای آنها باشد، اظهار کرد: خواهر دباغ نماد از بانوانی است که ویژگیهای شخصیتی او از ابعاد مختلف قابل الگوبرداری است.
حجازی با اشاره به اینکه خواهر دباغ قبل از انقلاب در دروس حوزوی تحصیل میکند و بعد از پیروزی انقلاب به عنوان استاد در دانشگاه تدریس میکند، خاطرنشان کرد: از بُعد اجتماعی هم این بانوی مبارز به موضوعات پیرامونی حساسیت داشته و تا آن حد دراین حوزه نمود پیدا میکند، از جمله مبارزانی میشود که در مقابل طاغوت قد علم میکند.
وی با بیان اینکه خواهر دباغ در بُعد خانواده یک زندگی بسیار گرم و صمیمی دارد، افزود: آنچنان که وقتی به اجبار مجبور میشود کشور را ترک کند مکاتبات او با همسرش بسیار صمیمی و عاشقانه بوده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه خواهر دباغ به عنوان یک الگوی تمام و کمال قابل توجه است، عنوان کرد: شخصی که مدتها مشقات زندان را طی کرده، از بدو انقلاب در کنار خانواده امام(ره) خدمت به امام خود را یک تکلیف میبیند و در قالب همراه در بیت امام خدمت به ولی فقیه را وظیفه اجتماعی خود میداند.
دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی خواهر دباغ با اشاره به اینکه چنین شرایطی از او یک انسانی تربیت میکند که یک زن به عنوان فرمانده سپاه همدان انتخاب میشود، خاطرنشان کرد: همچنین در حوزه سیاسی وقتی مردم همدان از او دعوت میکنند به عنوان نماینده آنها در مجلس حضور پیدا کند، این وظیفه سیاسی را به انجام میرساند و بعد از نمایندگی هم به ترویج فرهنگ انقلاب استمرار میبخشد.
حجازی با تأکید بر معرفی شخصیتهای انقلابی از جمله خواهر دباغ به همه مردان و زنان و آیندهسازان جامعه، اظهار کرد: شهر همدان از این قبیل انسانها فراوان دارد که میطلبد به نسل جوان معرفی شوند.
وی با بیان اینکه کتابهای رُمان خواهر دباغ در بستر کتابخانههای مدارس قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: یکی از کارهایی که در دبیرخانه پیشبینی شد، تربیت راوی بوده است؛ در این راستا، بیش از ۱۰۰ نفر راوی برای روایت ابعاد و ویژگیهای خواهر دباغ در مدارس تربیت شده است.
گفتنی است، در پایان این نشست از پوستر کنگره ملی بانوی مبارزو انقلابی خواهر دباغ رونمایی شد.