به گزارش الوند، محمدمهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با ارائه گزارش عملکرد این دانشگاه طی سه سال گذشته، اظهار کرد: از آبان ماه سال ۱۴۰۰ که کار خود را در این دانشگاه آغاز کردم، برنامه استراتژیک و راهبردی تعیین شد و براساس این برنامه هر سال هدفهایی معین شده بود.
مجذوبی با بیان اینکه با چالشهایی نیز در این راه مواجه بودیم مانند کرونا، آب که با تمام مشکلات سعی کردیم بدون حاشیه حرکت کنیم، عنوان کرد: طی این مدت ۱۵ رشته جدید تحصیلی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری به دانشگاه اضافه شد.
وی بیان کرد: دستیاری چشم آرزوی چند ساله بود که تمام کارهای مقدماتی آن انجام شد و به زودی دستیاری چشم نیز در دانشگاه خواهیم داشت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تکمیل سلامتکده طب ایرانی و ارائه پیوست آموزشی نیز از دیگر اقدامات انجام شده طی این سالها بود، گفت: بیش از ۱۷۰ عضو هیئت علمی به دانشگاه اضافه شدند که بیش از ۱۰۰ نفر آنها پیمانی بودند که ماندگار شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه در برخی حوزههای بالینی کمبود داریم که باید در جهت رفع آن تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشتی و فاز دوم سردخانه نگهداری از واکسن غرب کشور نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.
مجذوبی با بیان اینکه طرح پزشک خانواده در شهرستانهای کبودرآهنگ و بهار آغاز شده است، اظهار کرد: کمبود بهورز نیز با جذب ۲۲۰ نیروی جدید جبران شد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه درمان ابتدای کار بیمارستان پورسینا در شهرستان بهار و ابتدای سال ۱۴۰۱ هم بخشی از بیمارستان فاطمیه در حوزه درمان ناباروری سطح سه و مراقبت ویژه نوزادان راهاندازی شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیمارستان اکباتان دی ماه سال گذشته بهرهبرداری و امسال با ۲۷۲ تخت افتتاح شد، ادامه داد: در این بیمارستان همزمان درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در دستور کار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به راهاندازی کلینیک تخصصی تعذیه، تصریح کرد: تعداد تختهای بیمارستانی در این دوره ۴۱۲ مورد افزایش یافت.
مجذوبی با بیان اینکه تجهیز و راهاندازی دو مرکز سطح دو ناباروری در دستور کار بود و یک مرکز نیز در کبودرآهنگ به زودی راهاندازی میشود، گفت: راهاندازی ۱۰ کلینیک پرستاری، رتبه برتر علوم پزشکی در حوزه دندانپزشکی تحت بیهوشی و رتبه برترکشور در کمیته اخلاق بالینی نیز از دیگر اقدامات این دانشگاه بود.
وی از خرید دستگاه پت اسکن که تاکنون استان فاقد این دستگاه بوده خبر داد و بیان کرد: ۱۴ میلیارد تومان پیشپرداخت شده و مابقی هم پرداخت خواهد شد تا نیمه دوم امسال نصب و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه از ۱۵ درصد موفقیت درمان ناباروری در سال ۱۴۰۰ اکنون به ۲۵.۷ درصد رسیدیم، خاطرنشان کرد: در حوزه اطلاعرسانی نیز استودیو سلامت را برای نخستین بار راهاندازی کردیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: برای نخستین بار اورژانس بانوان راهاندازی شد که مورد استقبال بانوان قرار گرفته و باید تعداد آن را افزایش دهیم.
مجذوبی با اشاره به اینکه مجوز ۱۰۰ نفر نیروی اورژانس گرفته شده که بخش قابل توجهی از کمبودها رفع میشود، بیان کرد: سه دستگاه موتورلانس برای اورژانس گرفتیم و دو دستگاه هم به زودی اضافه میشود تا پنج موتورلانس داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان اورژانس هوایی دارد که برای هر بیمار ۱۰۰ میلیون تومان تمام هزینه میشود بدون اینکه بیماران ریالی پرداخت کنند، گفت: همه شهرستانهای استان دارای پد بالگرد هستند و توانستیم تعداد پدها را گسترش دهیم.
این مقام مسئول یکی از اقدامات شاخص این دانشگاه را راهاندازی پارک علم و فناوری دانست و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی همدان توانست مجوز چهار پژوهشکده و یک پژوهشگاه را گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۰ محصول در پارک علم و فناوری تولید میشود، اظهار کرد: با توجه به قراردادی که منعقد شد قرار است دو محصول از پارک علم و فناوری دانشگاه به تاجیکستان صادر شود.
مجذوبی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و دانشجویی هزار تخت خوابگاهی به بهرهبرداری رسید، خاطرنشان کرد: ۲۰ واحد خوابگاه متاهلی دیگر نیز در دهه فجر راهاندازی میشود که قطعا رتبه استان در این حوزه بازهم ارتقای مییابد.
وی با اشاره به اینکه سرانه ورزشی در دانشگاه از ۹۲ صدم به یک و ۹۸ صدم متر مربع افزایش یافت، تصریح کرد: بیش از ۶۰ پروژه در حوزه سلامت در استان همدان افتتاح و ۲۱ پروژه هم کلنگزنی شده است.
این مقام مسئول به طراحی و بهرهبرداری ۱۸ سامانه اشاره کرد و گفت: خرید عرصه زمین در پردیس دانشگاه اقدام بسیار ارزشمندی بود که ۸ هزار متر فضای آموزشی جدید ایجاد کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای نخستین بار خانه مدیران و کانون ارزیابی مدیران در دانشگاه تشکیل شد، عنوان کرد: یکی از کارهای منحصر به فرد در دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی موزه تاریخ پزشکی همدان بود قطعا یکی از موزههای فاخر تاریخ پزشکی خواهد شد.
مجذوبی با تاکید بر اینکه معاونت بینالملل تنها در دانشگاه علوم پزشکی همدان ایجاد شد که قطعا در پیشبرد اهداف موثر خواهد بود، گفت: در این زمینه مراودات خود را با کشورهایی شروع کردیم و آثار آن را به مرور خواهیم دید.
وی از مقدمات جذب ۳۰۰ نفر نیروی انسانی برای نیمه دوم سال خبر داد و افزود: این نیروها از طریق آزمون جذب میشوند که ۱۰۰ نفر هم برای اورژانس خواهیم گرفت.
این مقام مسئول با بیان اینکه برای نخستین بار در استان همراهسرا ساخته شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ساخت همراهسرای بیمارستان بعثت و امام حسین(ع) ملایر در حال انجام است و در حال عقد قرارداد برای بیمارستان قلب فرشچیان هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به مشکلات مرکز جامع سرطان بعثت همدان، گفت: از ابتدا این مرکز با چالشهایی مواجه بود که وقتی کار شروع کردیم به دو هفته نرسید، خانواده فرشچیان به دفترم آمدند و اعلام کردند با ادامه این پروژه از ابتدا مشکل داریم و نمیتوانیم.
مجذوبی با بیان اینکه از قبل تفاهمنامه ما با بنیاد فرشچیان ۶۰ به ۴۰ بود که دانشگاه علوم پزشکی همدان ۶۰ درصد کار را انجام دهد و و خانواده فرشچیان ۴۰ درصد، اظهار کرد: جلساتی گذاشتیم و با کمک آقای حاجیبابایی نماینده مردم همدان و فامنین سعی کردیم روند ادامه یابد اما بعد دوباره گفتند نمیآیند.
وی ادامه داد: با تشکیل جلسات مختلف در تهران و با پیگیری آیتالله شعبانی و مدیران استان بنیاد فرشچیان گفتند کار ۸۰ به ۲۰ باشد و ما هم قبول کردیم ۸۰ درصد کار را انجام دهیم و هر طور نیاز بود صحبت کردیم که کار ادامه یابد؛ اما گفتند برای ما صرف نمیکند و از تورم روز عقب هستیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ما این پروژه را به مصوبات سفر ریاست جمهوری بردیم و بزرگترین مناقصه دانشگاه به مبلغ ۳۶۳ میلیارد تومان انجام شد، گفت: در حال حاضر مجموعا ۲۱۳ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شده و به سرعت هم پیش خواهد رفت و اگر در تزریق اعتبارات مشکلی پیش نیاید دهه فجر سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه رادیوتراپی برای نخستین بار در بخش دولتی راهاندازی شد و در حال حاضر خدمات آن قریب به رایگان است، تاکید کرد: تمام این اقدامات در راستای خدمت به مردم بوده است.
مجذوبی از کلنگزنی احداث بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی شهرستان ملایر طی چند روز آینده خبر داد و اظهار کرد: کار بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی رزن هم در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه ۱۳ پروژه با اعتبار ۱۹۳ میلیارد تومان با زیربنای بیش از ۴ هزار و ۶۰۰ متر آخر این ماه به بهرهبرداری میرسد، تصریح کرد: اورژانس بیمارستان بعثت مشکلاتی داشت و ما هم میپذیریم و در راستای بهبود روند کار، نشستهای کارشناسی را داشتیم تا رضایتمندی مناسبی از این مجموعه باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در بیمارستان بعثت خدمات خوبی ارائه میشود اما نارضایتیهایی هم وجود دارد که سعی کردیم تغییراتی در این مجموعه داشته باشیم و روند کار بهتر باشد، خاطرنشان کرد: سوپروایزر ویژه اورژانس بیمارستان را هم مصوب کردیم تا از این پس بیمارستان بعثت دو سوپروایزر داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در پرداخت حقوق پرسنل رتبه ششم را داریم، بیان کرد: در خصوص اوراق تهاتر نفتی و تسویه توانستیم ۱۰۵ میلیارد تومان را جذب و هزینه کنیم که دستگاه برتر شناخته شدیم.
مجذوبی با اشاره به افزایش هزینهها در حوزه سلامت، گفت: کارانه سقف داشت و برداشته شد؛ تعرفهها بالا رفت و هزینهها افزایش یافت و البته درآمدهایی هم داریم اما بیمهها در پرداختها عقب هستند که اگر به موقع پرداخت شود، هزینهها بهتر خواهد بود.
وی ادامه داد: بیمهها تا ابتدای مردادماه و آخر تیرماه بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی همدان بدهکار هستند که امیدواریم به موقع پرداخت شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ۱۴ تخت وی آی پی قلب فرشچیان اخیرا راهاندازی شد که به گردشگری سلامت کمک خواهد کرد، عنوان کرد: پیگیری میکنیم تا برای بیمارستان اکباتان نیز همچین بخشی درنظر گرفته شود تا گردشگر سلامت در استان توسعه یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه میانگین بالای ۴۵ نفر نیروی متخصص جذب کردیم که در برخی شهرستانها برای اولین بار بوده است، اظهار کرد: سونوگرافی بیمارستان اکباتان را تجهیز کردیم و کیفیت آن مورد تأیید است و پیگیر هستیم دستگاه جدید را وارد کنیم و این اقدام زمانبر است.
مجذوبی با بیان اینکه تمام استخدامها پیمانی و قراردادی با آزمون بوده و تنها در حوزه نیروی شرکتی مجاز به جذب هستیم، گفت: از بین یکهزار و ۲۲۸ نیروی شرکتی که جذب کردیم حداکثر ۴۰ نفر که به این شکل مجاز بودند را گرفتیم؛ چراکه وقتی جای نیرویی خالی شود نمیتوان منتظر آزمون برای یک نفر بود و از نیروهایی بر اساس موارد خاص جذب میکنیم.
وی با اشاره به پیگیری ساخت بیمارستان یکهزار تختخوابی در همدان، خاطرنشان کرد: ساخت این بیمارستان در حال پیگیری است اما ابتدا مسیر حیدره پیشنهاد شد که مناسب نبود؛ بعد وارد بلوار آیتالله نجفی شدیم و مذاکرات با شهرداری و شورای شهر هم نتیجه نداد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در استانهای مختلف زمین برای ساخت بیمارستان اختصاص میدهند اما در همدان محقق نشده است، تصریح کرد: زمین جاده شورین هم مناسب نبود و ۱۵ هکتار در مسیر جورقان و فرودگاه هم اختصاص یافت که ۱۵ هکتار کاهش یافت و به ۱۰۲ هزار متر رسید؛ در مجموع حتما برای این بیمارستان باید زمین مناسب باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه مشکل کمبود شیرخشک آپتامیل تا چند روز آینده حل میشود، گفت: دلیل کمیاب بودن این شیرخشک تعطیلی کارخانه تولیدکننده به دلیل نقص فنی به مدت ۲۰ روز بوده است.
مجذوبی با بیان اینکه داروخانه بیمارستان بهشتی به زودی شبانهروزی خواهد شد، اظهار کرد: هیچ پروتکلی وجود ندارد که تزریق واکسن برای کودکان با سرنگ انسولین باشد همه جا تزریق با سرنگ ۲ سی سی است.
وی با اشاره به اینکه ۳۹ بیمار پروانهای شناسنامهدار داریم، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تقریبا هر سه ماه یک بار یک آزمون استخدامی برگزار کرده است.