به گزارش الوند، فریبرز نیاستی، مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفت قلم داروی جدید در درمان سرطان تحت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بیمه سلامت قرار گرفت، اظهار کرد: این هفت قلم دارو در درمان سرطان شامل ۱۲ کد ژنریک است که به فهرست داروهای تحت پوشش بیمه سلامت اضافه شده است؛ به طوریکه ۷۰ درصد قیمت این داروها تحت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج بیمه سلامت قرار گرفته و توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.
نیاستی در مورد پوشش هفت قلم داروی درمان سرطان، بیان کرد: این هفت قلم تحت پوشش بیمههای پایه قرار ندارد و از طریق صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج هزینه آن تأمین میشود.
وی ادامه داد: تا امروز این صندوق خدمات زیادی در حوزه دارو و خدمات تشخیصی و درمانی را برای بیماران خاص و صعبالعلاج تحت پوشش قرار داده و توانسته است نقش قابل توجهی در کاهش میزان پرداخت از جیب بیماران مربوطه ایفا کند.
این مقام مسئول عنوان کرد: در سال جاری در تکمیل بستههای تحت پوشش صندوق، هفت قلم داروی درمان سرطان که فاقد پوشش بیمه پایه بوده است در دستور کار صندوق قرار گرفت.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان تاکید کرد: برابر اساسنامه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، بستههای خدمتی مشمول صندوق از طرف وزارت بهداشت تعیین میشود.
وی ادامه داد: این داروها نیز از طرف وزارت بهداشت به سازمان بیمه سلامت معرفی شده که اقدامات اولیه آن انجام و در سامانهها بارگذاری شده است.
نیاستی خاطرنشان کرد: تعدادی از این هفت قلم داروی سرطان مشمول یارانه ارزی است که با احتساب یارانه ارزی، سهم پرداختی بیمهشدگان به مراتب کمتر از داروهای فاقد یارانه ارزی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این هفت قلم دارو در سرطانهای ریه، سینه، پروستات، تخمدان و لینفوما کاربرد دارد، تصریح کرد: تا پیش از این برخی از بیمهشدگان به واسطه هزینه بالا دسترسی محدودی به بهرهمندی از داروهای مذکور داشتهاند و امید میرود میزان بهرهمندی بیماران با روند اخیر بهبود یابد.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان یادآور شد: این داروها علاوه بر اینکه در فهرست دارویی کشور قرار دارد همگی دارای استاندارد تجویز ابلاغی از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
نیاستی با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بیمه سلامت تاکنون بیش از ۴۴۰ قلم دارو تحت پوشش این صندوق قرار گرفته است، گفت: یکی از مشکلات عمده بیماران سرطانی هزینههای مربوط به درمان به ویژه در بخش دارو است که این اقدام در افزایش پوشش بیمهای داروها کمک شایانی به بیماران در کاهش هزینههای درمانی خواهد کرد.
وی اظهار کرد: داروهای ضد سرطان به ویژه داروهای نوترکیب هزینههای عمده درمان بیماران سرطانی را شامل میشوند که در بستههای خدمتی این بیماران در صندوق صعبالعلاج بخشی به عنوان حمایت تکمیلی بیماران به نام صندوق خسارت بیماران خاص در نظر گرفته شده است؛ بدون شک هرچه داروهای بیشتری تحت پوشش صندوق صعبالعلاج قرار گیرد، کمک شایانی به بیماران نیازمند میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: تلاش میکنیم با توجه به منابعی که هر ساله در اختیار سازمان بیمه سلامت ایران قرار میگیرد، پوشش بیمهای داروها را افزایش دهیم.
نیاستی اضافه کرد: برای آندسته از داروهایی که در فهرست رسمی قرار ندارند اما تجویز میشوند دو راه پیشنهاد میشود؛ چنانچه براساس راهنماهای بالینی تجویز آنها ضرورت دارد، وارد فهرست رسمی شوند و اگر ضرورتی ندارد در تجویز آنها محدودیت اعمال شود تا بیماران سرگردان نشوند.