به گزارش الوند، میثم پورطلوعی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: توانمندی منحصربهفرد این پرنده در تولید همزمان گوشت قرمز کمچرب و بسیار باکیفیت، چرم لوکس و مقاوم، روغن غنی و پر، آن را به یک کارخانه سودآور متحرک تبدیل کرده است.
وی افزود: با این حال، بزرگترین چالش پیش روی این صنعت نوپا در استان، نبود یک کشتارگاه تخصصی است که همین امر سبب شده تا کشتار شترمرغهای استان در کشتارگاههای استان زنجان انجام شود که هزینهها و مشکلات لجستیکی خاص خود را دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان بر ضرورت حیاتی راهاندازی واحدهای فرآوری گوشت، چرم و روغن شترمرغ در خود استان همدان تأکید کرد و افزود: این اقدام، علاوه بر تکمیل زنجیره ارزش تولید، ارزش افزوده قابل توجهی را به همراه خواهد داشت و زمینه را برای ایجاد اشتغالزایی پایدار و پایدارتر فراهم میکند.
پورطلوعی افزود: با وجود نوپا بودن این صنعت در استان، واحدهای پرورشی ما با بهرهگیری هوشمندانه از سیستمهای پرورش نیمه باز و استفاده از نژادهای سازگار آفریقای جنوبی، به بهرهوری قابل قبولی دست یافتهاند که در حال حاضر، تمرکز اصلی بر تولید گوشت و فروش جوجه یکروزه با توجه به بازار پررونق آن است.
وی تاکید کرد: استان همدان، به دلیل هممرز بودن با استانهای غربی کشور و دسترسی آسان به مرزهای مهم تجاری مانند خسروی، از موقعیت استراتژیک بینظیری برای صادرات گوشت و سایر محصولات شترمرغ به کشور عراق برخوردار است. این موقعیت، یک مزیت رقابتی کلیدی و ارزشمند محسوب میشود که پتانسیل رشد بالایی دارد.