به گزارش الوند، حمزه خانجانی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه برداشت سیر در استان آغاز شده است، اظهار کرد: سطح زیرکشت سیر در این استان ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است و متوسط عملکرد در سطح ۱۵ تن است.
خانجانی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود ۶۰ هزار تن سیر در این استان تولید شود، بیان کرد: سیر همدان به لحاظ عطر و طعم بی نظیر است و ۵۰ درصد سیر کشور در همدان تولید میشود.
وی میزان برداشت سیر در استان همدان در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را به ترتیب ۴۳ هزار و ۶۵۵ تن، ۵۵ هزار و ۶۰۱ تن و ۵۸ هزار و ۷۵۵ تن ذکر کرد و ادامه داد: سیر سرشار از فولیک اسید، ویتأمین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتأمینهای B۲، B۱ و B۳ است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: سیر همدان با ویژگیهایی نظیر مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد شاخصهای تأثیرگذاری دارد که مورد قبول ذائقه مردم در سطح ملی و بینالمللی است.
خانجانی تصریح کرد: سیر با وجود اینکه در استانهای دیگر چون گیلان، مازندران، زنجان، خوزستان،اصفهان و کرمان نیز کاشته میشود اما سیر همدان در ذهن و شامه مشتری متفاوت با دیگر محصولات است که در سایر مناطق کشور کاشته میشود؛ به همین جهت این محصول زراعی همدان به عنوان یک برند برتر است.