کد خبر : 121679 تاریخ : 1404/4/11 - 12:32
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان مطرح کرد برداشت سیر در همدان آغاز شد معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه برداشت سیر در استان آغاز شده است، گفت: این استان رتبه اول تولید سیر کشور را دارد.

به گزارش الوند، حمزه خانجانی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه برداشت سیر در استان آغاز شده است، اظهار کرد: سطح زیرکشت سیر در این استان ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است و متوسط عملکرد در سطح ۱۵ تن است.

خانجانی با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود ۶۰ هزار تن سیر در این استان تولید شود، بیان کرد: سیر همدان به لحاظ عطر و طعم بی نظیر است و ۵۰ درصد سیر کشور در همدان تولید می‌شود.

وی میزان برداشت سیر در استان همدان در سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را به ترتیب ۴۳ هزار و ۶۵۵ تن، ۵۵ هزار و ۶۰۱ تن و ۵۸ هزار و ۷۵۵ تن ذکر کرد و ادامه داد: سیر سرشار از فولیک اسید، ویتأمین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتأمین‌های B۲، B۱ و B۳ است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: سیر همدان با ویژگی‌هایی نظیر مرغوبیت بالا، طعم، بو و مزه منحصر به فرد شاخص‌های تأثیرگذاری دارد که مورد قبول ذائقه مردم در سطح ملی و بین‌المللی است.

خانجانی تصریح کرد: سیر با وجود اینکه در استان‌های دیگر چون گیلان، مازندران، زنجان، خوزستان،اصفهان و کرمان نیز کاشته می‌شود اما سیر همدان در ذهن و شامه مشتری متفاوت با دیگر محصولات است که در سایر مناطق کشور کاشته می‌شود؛ به همین جهت این محصول زراعی همدان به عنوان یک برند برتر است.