به گزارش الوند، حجتالله شهبازی، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، میانگین تولید از بوستانهای گل محمدی استان سال گذشته ۲.۲ تن در هکتار است و اظهار کرد: پیشبینی میشود در سال جاری از مجموع ۴۴۶ هکتار سطح زیر کشت گلستانهای استان حدود یک هزار و ۲۰۰ تن گل تر برداشت شود.
شهبازی، بیشترین سطح گلستانهای استان در شهرستانهای ملایر است و بیان کرد: در سایر شهرستانها هم با سطوح پایینتر شاهد کشت این محصول هستیم.
وی ادامه داد: گل محمدی تولیدی استان به منظور استفاده به عنوان گل تازه، خشک، غنچه خشک، گلاب و اسانس به بازار مصرف عرضه میشود که بر همین اساس پیشبینی میشود.
این مقام مسئول عنوان کرد: از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۴۰۳ در یک دوره ۲۰ ساله سطح زیر کشت گل محمدی ۹ برابر شده و از ۵۲ هکتار به ۴۴۶ هکتار رسیده است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: بیشترین افزایش سطح از سال ۱۳۹۶ بوده و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۵ سطح زیر کشت به ۹۵ هکتار رسیده و ازسال ۱۳۹۶ با برنامههای اجرایی سطح زیرکشت روند رشد جهشی را در سطح زیرکشت گل محمدی داشتیم.
شهبازی با بیان اینکه سال گذشته ۴۴ هکتار به سطح گل محمدی اضافه شده است، تصریح کرد: پیشبینی میشود در سال جاری ۵۰ هکتار به سطح زیرکشت گل محمدی اضافه شود.
وی یادآور شد: سال ۱۳۸۴ حدود ۵۲ تن گل محمدی تولید شده و از سال ۱۴۰۳ حدود ۹۹۵ تن گل تولید شده است که برداشت گل محمدی از گلستانهای استان حدود ۱۸ برابر شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته ۶۱۷ هزار لیتر گلاب در استان تولید شده است، ادامه داد: همچنین سه لیتر اسانس، ۹ تن گلبرگهای خشک شده، ۲.۵ تن غنچه تولید شده است.