به گزارش الوند، سیدمجتبی حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل صمت استان، اظهار کرد: اقتصاد یکی از ارکان اصلی علوم اجتماعی است و این علوم پیچیدهترین علوم موجود است؛ بنابراین پیشبیتیپذیری اقتصاد سخت است.
حسینی با اشاره به اینکه وزارت صمت یکی از مهمترین ارکانی است که میتواند در حوزه اقتصادی نقشآفرینی کند، بیان کرد: ادارات کل صمت در استانها بازوان اجرایی وزارتخانه هستند و مدیران این نهاد، مسئولیتهای سنگینی در توسعه اقتصادی بر عهده دارند.
وی با تاکید بر اینکه وفاق در بین نمایندگان وجود دارد، اضافه کرد: ظرفیتی که در بازار همدان وجود دارد، در بخش معدن وجود ندارد و فعال، زنده و پویا بودن یک شهر به رونق مسجد، بازار و .. است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه نظام توزیع را باید درست کنیم که حلقه واسط تولید و مصرف است، خاطرنشان کرد: وضعیت فرش همدان خوب نیست؛ این در حالی است که پیش از این فرش همدان، یک برند در کشور بود و ما در این زمینه نیاز به پوستاندازی مجدد داریم.
حسینی تاکید کرد: برای اینکه انفصال بین نسلی ایجاد نشود، دو هنرستان در همدان و رزن ایجاد کردیم که نسل جدید را با این هنر صنعت آشنا کنیم.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی، یکی از ارکان مهم در هدفگذاری مسائل اقتصادی و افق اقتصادی است، تصریح کرد: فعالان اقتصادی در جنگ اقتصادی همواره همراه و کمک حال دولت بودند و هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه استان همدان در بعد سرمایهگذاری خارجی رتبه دوم را در کشور دارد، عنوان کرد: در دو سال گدشته ۲۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی داشتیم که کل تاریخ استان، این میزان حدود ۳۴۰ میلیون دلار است.
حسینی با اشاره به اینکه در حوزه سرمایهگداری صنعت در ۱۴۰۰ رتبه ۲۸ بودیم الان در رتبه ۱۵ هستیم، بیان کرد: در تورم، استان همدان رتبه ۲۷ کشور را دارد که جزو پایینترین استانها در حوزه تورم است. تمامی این آمار توسط مرکز ملی آمار ایران به دست آمده است.
وی با تاکید بر اینکه سطح عمومی قیمتها در کشور بالاست، ادامه داد: ناترازی در درآمد و هزینهها نیز هم در استان و هم در کل کشور بالا است اما به این معنا نیست که استان خوب کار نکرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه تورم استان همدان در سال ۱۴۰۳، ۳۰.۰۱ بود، گفت: میانگین کشور در حوزه اشتغال ۸.۱ است؛ این درحالی است که همدان ۷.۹۵ است.
حسینی با تاکید بر اینکه مشکلات به قدری زیاد است که با یکی دو روز و یا یکی دو سال حل نمیشود، اضافه کرد: نسبت مصارف به منابع در تمام کشور منفی است که شاخص اصلی در حوزه بانکی تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه انرژی تمامی واحدهای اقتصادی و مردم در مضیقه هستند، گفت: ۱۶ هزار مگاوات ناترازی برق در کل کشور داریم و تا زمانی که به تولید برنامهریزی شده نرسیم، همچنان با این مشکل مواجه هستیم.
این مقام مسئول ادامه داد: در کشور ۴۶۰ مگاوات انرژی خورشیدی داریم که ۴۹ مگاوات در همدان است و به بهرهبرداری رسیده است.
حسینی تاکید کرد: برای توسعه استان، کمک کنیم حتی اگه کمک نمیکنیم هم سکوت کنیم تا کار جلو رود؛ مطالبه شود اما با علم به موضوع و نگاه عادلانه.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه با همکاری و تعامل با یکدیگر میتوانیم باعث تحول در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان باشیم، گفت: رسیدن به شعار سال نیازمند یک همصدایی در حوزه اقتصاد است.
وی خاطرنشان کرد: نظارت قوی کیفی بر بازار، تقویت صنعت دانش بنیانی، تکمیل زنجیرههای ارزش و فرآوریها و صنایع معدنی، گوش شنوای تولیدکنندگان و توسعه متوازن و همه جانبه در سراسر استان در تمامی بخشها با کیفیتبخشی ممکن خواهد بود.