به گزارش الوند، فریبرز نیاستی، مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت زوجین نابارور میتوانند تا سن ۴۹ سالگی و تا سه دوره درمانی از خدمات درمانی نازایی و ناباروری به صورت بیمهای بهرهمند شوند.
نیاستی بیان کرد: در خصوص هزینههای درمان ناباروری و نازایی در مراکز دولتی ۹۰ درصد تعرفه دولتی و در بخش خصوصی ۷۰ درصد تعرفه خصوصی توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال بابت هزینههای درمان نازایی و ناباروری ۷۱۲ زوج نابارور توسط بیمه سلامت استان همدان پرداخت شده است، عنوان کرد: این رقم در مقایسه با پرداخت سال ۱۴۰۰ که ۳۶ میلیون تومان برای ۱۳ زوج بوده است؛ رشد بسیار چشمگیر و قابل توجهی داشته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۷۲ میلیارد ریال برای هزینههای درمان ناباروری و نازایی یک هزار و ۵۹۷ زوج نابارور در استان پرداخت شده است. همچنین در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال برای دو هزار و ۱۵۵ نفر در استان پرداخت شده است.
نیاستی با اشاره به اینکه هم اکنون جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۴۸ هزار و ۵۱۵ نفر یعنی حدود ۶۰ درصد جمعیت استان تحت پوشش بیمه سلامت استان همدان هستند، تاکید کرد: این جمعیت در چهار صندوق بیمهای شامل صندوق روستائیان، صندوق کارکنان دولت، صندوق سایر اقشار و صندوق ایرانیان عضو هستند.
وی تصریح کرد: در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ به منظور گسترش پوشش بیمه سلامت همگانی با تصویب دولت پنج دهک اول درآمدی از پرداخت حق بیمه معاف شدند و به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند.
این مقام مسئول یادآور شد: با احتساب جمعیت بیمه شدگان روستایی استان و پنج دهک اول درآمدی در صندوق ایرانیان، هم اکنون جمعیتی بیش از ۸۵۰ هزار نفر (حدود ۸۰ درصد جمعیت بیمهشدگان استان) به صورت رایگان از خدمات بیمه سلامت بهرهمند هستند. مشمولین دهکهای ۶ تا ۹ نیز از ۸۰ تا ۵۰ درصد تخفیف در پرداخت حق بیمه بهرهمند شدند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان اظهار کرد: به منظور افزایش میزان رضایتمندی بیمهشدگان و گسترش دسترسی به خدمات تحت پوشش بیمه سلامت، اداره کل بیمه سلامت استان همدان تلاش کرد تا با تعداد بیشتری از مراکز و مؤسسات درمانی استان قرارداد همکاری منعقد نماید.
نیاستی تصریح کرد: هم اکنون این اداره کل با یک هزار و ۵۶ مرکز تشخیصی درمانی طرف قرارداد است که این مراکز شامل بیمارستانها (دولتی، خصوصی و خیریه) مطبهای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص، دندانپزشکان، مراکز تصویربرداری، داروخانهها، آزمایشگاهها و غیره است.
وی خاطرنشان کرد: به منظور افزایش رفاه حال بیماران صعبالعلاج به ویژه بیماران سرطانی و کاهش مشکلات این بیماران در خصوص پرداخت هزینههای درمانی با پیگیریهای متعدد انجام شده توسط این اداره کل، تفاهمنامهای با مرکز رادیوتراپی مهدیه همدان منعقد شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان بیان کرد: با انعقاد این تفاهمنامه برای نخستین بار در کشور، ۷۸ درصد هزینههای رادیوتراپی بیماران صعبالعلاج و سرطانی در مرکز تشخیصی و درمانی مهدیه همدان از سوی اداره کل بیمه سلامت استان همدان از محل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج پرداخت میشود و الباقی از سوی مرکز مهدیه به بیماران تخفیف داده میشود. به این ترتیب بیمار برای دریافت خدمت رادیوتراپی هیچ گونه هزینهای را در این مرکز پرداخت نمینماید و فقط روند درمان خود را طی میکند .