به گزارش الوند، محمد مالمیر، مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با بیان اینکه روند مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن کاهشی بوده است، اظهار کرد: قاتل خاموش یازده ماه امسال جان ۲۹ نفر را گرفت که این آمار نسبت به ۱۱ ماهه سال گذشته که ۳۳ نفر بوده ۱۲ درصد کاهش داشته است.
مالمیر بیان کرد: ۳۸ نفر ۱۲ ماهه ۱۴۰۲ بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان باختند که شامل ۳۰ مرد و هشت زن میشود همچنین قاتل خاموش سال ۱۴۰۱ نیز جان ۳۸ نفر را گرفت که شامل ۲۹ مرد و ۹ زن است.
وی عنوان کرد: رعایت نکردن اصول ایمنی در نصب دودکش، استهلاک وسایل گرمایشی، بستن همه منافذ اتاق، نقص در سیستم گرمایشی سبب جریان یافتن گاز مونوکسیدکربن در داخل منزل مسکونی و مرگ افراد شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با وجود تاکید فراوان کارشناسان به دقت نظر لازم در نصب و راهاندازی لوازم گرمایشی و رعایت استانداردهای لازم در استفاده از این لوازم، اما همچنان بی توجهی به این توصیهها قربانی میگیرد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان تصریح کرد: مونوکسیدکربن، بدون علائم و بی رنگ و بی بو است و آرام آرام و آهسته موجب خفگی ساکنان خانه میشود و بر این اساس از آن به عنوان قاتل خاموش یاد میشود.
مالمیر گفت: مسمومیت با مونوکسیدکربن به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آب گرمکن، پیک نیک و حتی زغال روی میدهد.
وی ادامه داد: برخی لوله بخاری را داخل سطل آب قرار میدهند در حالی که این شیوه علمیبرای از بین بردن مونوکسیدکربن نیست و میتواند موجب انتشار گاز در هوا و مسمومیت شود.
این مقام مسئول علائم گازگرفتگی را شامل سردرد، سرگیجه و سوزش چشم دانست و بیان کرد: استنشاق گاز مونوکسیدکربن در مقادیر کمتر از ۵۰ppm خطری ندارد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ ppm میتواند منجر به عوارض نورولوژیک شود و در مقادیر بیشتر از ۱۰۰ppm مرگ فرد را به دنبال دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان تاکید کرد: کوچک بودن اندازه مجاری خروجی و لوله مشترک شومینه برای چند واحد مسکونی نیز میتواند منجر به نشت و نشر گاز و مسمومیت و حتی مرگ افراد شود.