به گزارش الوند، فریبرز نیاستی، مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به پرداخت مطالبات پزشکان و مؤسسات و مراکز درمانی استان همدان، اظهار کرد: با توجه به نقش اثرگذار تأمین منابع مالی مورد نیاز مؤسسات و مراکز درمانی طرف قرارداد به منظور ارائه خدمات مطلوبتر به بیماران، اداره کل بیمه سلامت استان از سال گذشته تمام توان خود را به کار گرفته است تا با پرداخت به روز مطالبات مؤسسات طرف قرارداد، پزشکان و داروخانهها نسبت به تسویه مطالبات مؤسسات و مراکز درمانی استان مبادرت نماید.
نیاستی با بیان اینکه هم اکنون اداره کل بیمه سلامت استان با ۱۰۵۶ مرکز تشخیصی درمانی در سطح استان طرف قرارداد است، عنوان کرد: مطالبات داروخانههای خصوصی استان تا پایان دی ماه سال جاری پرداخت شده است.
وی بیان کرد: مطالبات آزمایشگاههای خصوصی تا پایان آبان ماه سال جاری و مطب پزشکان بخش خصوصی تا پایان دی، مطالبات پزشکان خانواده شهری تا دی ماه پرداخت شده و مطالبات بیمارستانهای دولتی تا شهریور ماه تسویه شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: مطالبات بیمارستانهای دولتی غیر دانشگاهی و بیمارستان خصوصی بوعلی تا مهر ماه سال جاری پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان خاطرنشان کرد: علت تأخیری که در پرداختهای برخی از مراکز مشاهده وجود دارد، عدم ارسال اسناد و مدارک پزشکی از سوی مراکز و مؤسسات درمانی به اداره کل بیمه سلامت است. این اداره کل به محض دریافت اسناد پزشکی، فرایند رسیدگی و پرداخت را اجرایی میکند.
نیاستی با اشاره به اینکه تمامی مطالبات سال ۱۴۰۲ مراکز و مؤسسات درمانی استان به مبلغ بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت و تسویه شده است، تصریح کرد: خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده مبالغ خسارت متفرقه بیمهشدگان به صورت هفتگی پرداخت میشود.
وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از یک هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان برای هزینههای درمانی بیمهشدگان به مراکز و مؤسسات درمانی استان توسط بیمه سلامت همدان پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان گفت: امیدوارم با تسریع در پرداخت مطالبات مؤسسات و مراکز درمانی استان، مراکز و مؤسسات مذکور دغدغه کمتری برای رفع نیازها و کمبودهای خود داشته باشند و این امر موجب تسهیل در خدمترسانی به بیمهشدگان شود و روز به روز شاهد افزایش سطح کمی و کیفی ارائه خدمات سلامت به مردم باشیم.
نیاستی در خصوص افزایش حمایتهای بیمه سلامت از بیماران خاص و صعبالعلاج، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۴۶ میلیارد تومان و از ابتدای سال جاری بیش از ۲۵۲ میلیارد تومان بابت هزینههای درمانی ۴۸ هزار و ۹۷۶ بیمار پرداخت شده است.
وی ادامه داد: از ابتدای تأسیس صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج جمعاً مبلغ ۷۱۵ میلیارد تومان بابت هزینههای درمانی بیماران خاص، صعبالعلاج و مزمن استان (بیماران نشاندار شده) توسط اداره کل بیمه سلامت استان همدان پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان تصریح کرد: هم اکنون ۱۲۶ گروه بیماری در این صندوق تحت حمایت دولت قرار گرفته است و همچنین در سال جاری در تکمیل بستههای تحت پوشش صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج، ۷ قلم داروی موثر در درمان سرطان که پیش از این فاقد پوشش بیمه پایه درمانی بودند، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفت.
نیاستی با اشاره به اهمیت توجه به پیشگیری از بیماری به منظور مدیریت هزینههای درمانی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر پیشگیری یکی از موضوعات با اهمیت بیمه سلامت محسوب میشود و بیمه سلامت خود را در تشخیصهای زودهنگام بیماریها سهیم میداند و تلاش میکند با جریانسازی اطلاعات سلامت در کشور بتواند در امر پیشگیری تأثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: پیشگیری چنان برای سازمان بیمه سلامت دارای اهمیت شده است که در سال گذشته «معاونت پیشگیری و خدمات پایه سلامت» در سازمان بیمه سلامت ایجاد شد که این موضوع نویدبخش رویداد و نگرش جدید در نظام بیمهای کشور در حوزه بیمه سلامت است.
این مقام مسئول ادامه داد: در همین راستا همه مردم و بیمهشدگان را به خودمراقبتی و اصلاح سبک زندگی به منظور پیشگیری از بیمار شدن دعوت میکنیم.
گفتنی است، هماکنون جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۴۸ هزار و ۵۱۵ نفر (حدود ۶۰ درصد جمعیت استان ) تحت پوشش بیمه سلامت استان همدان هستند.