به گزارش الوند، محمد مالمیر، مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: طی ۱۰ ماهه امسال ۲۴۳ نفر در مسیرهای برون شهری، ۵۳ نفر در معابر درون شهری، ۲۷ نفر در جادههای خاکی و روستایی و ۵۳ نفر در سایر مسیرها بر اثر تصادف و سوانح جادهای جان باختند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹ درصد کاهش داشته است.
مالمیر بیان کرد: آمار متوفیان سوانح درون و برون شهری طی ۱۰ ماهه امسال نسبت به نیمه نخست سال گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته اما تصادفات خاکی روستایی و سایر معابر، تغییری نداشته است.
وی عنوان کرد: ۱۰ ماهه پارسال ۴۱۵ نفر در سوانح رانندگی جان باختند که شامل ۲۷۴ نفر در مسیرهای برون شهری، ۶۰ نفر در معابر درون شهری، ۲۷ نفر در جاده های خاکی و روستایی و ۵۴ نفر سایر موارد بود.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به اینکه ۱۲ ماهه سال گذشته ۴۶۰ نفر در سوانح رانندگی جان خود را از دست دادند، از افزایش ۷ درصدی شمار مجروحان خبر داد و خاطرنشان کرد: ۷ هزار و ۳۹۸ نفر در سوانح رانندگی درون و برون شهری این استان مجروح مصدوم شدند که این آمار در ۱۰ ماهه پارسال ۶ هزار و ۸۸۴ نفر بوده است.
مالمیر با دعوت از هموطنان برای پیوستن به پویش «نه به تصادفات» در آستانه سال جدید و سفرهای نوروزی، تصریح کرد: با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و پرهیز از رفتارهای پرخطر در حین راندن خودروها به فکر حفظ جان و سلامتی خود و سرنشینان و دیگر مسافران باشیم.
۲۴ نفر بر اثر سوختگی در امسال جان خود را از دست دادند
وی گفت: ۲۴ نفر ۱۰ ماهه امسال در این استان بر اثر سوختگی جان باختند که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است؛ این در حالیست که آمار سوختگی در ۱۰ ماهه پارسال ۱۵ نفر ثبت شده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان خواستار توجه شهروندان به نکات ایمنی برای جلوگیری از آتشسوزی منزل در هنگام پخت و پز، آتشسوزی از طریق اتصال برق، از طریق وسایل گرمایشی و نصب سیستم هشدار حریق شد.
مالمیر اظهار کرد: بهترین کار برای جلوگیری از آتشسوزی در منزل استفاده و نصب سیستم اعلام حریق است و نصب این سیستم در اتاقها و آشپزخانه باعث میشود تا در لحظات اولیه آتشسوزی، سیستم هشدار دهد.
وی با تاکید بر اینکه هنگام استفاده از اجاق گاز، فر و لوازم برقی پخت و پز، نباید این وسایل را ترک کرد، ادامه داد: هنگام آشپزی از پوشیدن لباسهای گُشاد با توجه به احتمال برخورد با شعله و بروز آتش سوزی، پرهیز شود.
این مقام مسئول عنوان کرد: اگر از وسایل گرمایشی همچون بخاری گازی، شومینه، بخاری برقی، بخاری هیزمی و بخاریهای نفتی برای گرم کردن فضای خانه استفاده میشود، برای پیشگیری از آتشسوزی در منازل باید قبل از شروع فصل سرما یک کارشناس سیستم گرمایشی منزل را بررسی و مشکلات احتمالی را رفع کند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان خاطرنشان کرد: همه اشیاء و اجسام داخل خانه باید تا یک متر از سیستم گرمایشی فاصله داشته باشند. همچنین دودکش لوازم گرمایشی قبل از شروع فصل سرما تمیز شود.
مالمیر تاکید کرد: لوازم الکترونیکی و وسایل برقی نیز جزو شایعترین عوامل ایجاد آتشسوزی در منزل هستند؛ چراکه سیستمهای الکترونیکی و مدارهای برق فرسوده، جرقه زده و باعث آتشسوزی میشود.