به گزارش الوند، هادی فیضمنش، معاون امور هنری و سنیمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه تمام دنیا به حوزه هنر به ویژه موسیقی توجه خاصی دارند، اظهار کرد: در همدان فقر موسیقی داشتیم و آن طور که باید طی سنوات گذشته به این هنر توجه نشده است.
فیضمنش با بیان اینکه در این راستا برگزاری جشنواره شبهای موسیقی هگمتانه در دستور کار قرار گرفت، عنوان کرد: دلیل انتخاب این اسم نیز جایگاه خاص هگمتانه در همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و فرهنگ و تمدن غنی آن است.
وی با اشاره به اینکه جشنواره شبهای موسیقی هگمتانه سال ۹۷ در گستره شهرستان همدان برگزار شد، ادامه داد: پس از برگزاری یک دوره، این جشنواره تا سال ۱۴۰۲ برگزار نشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته این رویداد در شهرستانهای استان با مرکزیت همدان برگزار شد، عنوان کرد: امسال این جشنواره از گستره استانی خارج و در قالب ملی برگزار میشود. حتی برخی از استانها از این رویداد فرهنگی الگوبرداری کردهاند که باعث افتخار است.
معاون امور هنری و سنیمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه همدان برای اولین بار در کشور الگویی را به جامعه به عنوان شبهای موسیقی ارائه کرده است که باعث افتخار است، خاطرنشان کرد: همدان شاهد برگزاری متنوعترین کنسرتهای موسیقی بوده است و مردم شهرستانهای دیگر استان نیز شاهد برگزاری کنسرتهای پاپ هستند.
فیضمنش با بیان اینکه نسل جوان علاقه خاصی به کنسرتهای پاپ دارد اما نمیشود اصل و ریشه را فدا کرد، تصریح کرد: موسیقی اصیل ایرانی جایگاه خاصی در فرهنگ ما دارد و باید به آن توجه خاصی داشت که شبهای موسیقی این خلا را پر میکند.
وی تاکید کرد: شبهای موسیقی هگمتانه توازن بین موسیقی پاپ و اصیل ایرانی را در همدان برقرار میکند؛ چرا که در این شبها شاهد اجرای بهترین گروههای اصیل سنتی ایرانی و همدانی خواهیم بود.
این مقام مسئول اضافه کرد: جشنواره شبهای موسیقی هگمتانه برای عموم مردم همدان رایگان است و فقط بخش کوچکی از ظرفیت سالنها برای خرید اینترنتی اختصاص داده شده است.

معاون امور هنری و سنیمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه شبهای موسیقی از تاریخ پنجم تا دهم اسفندماه برگزار خواهد شد، گفت: ۵۴ اثر از سراسر کشور به ستاد جشنواره راه یافت و پس از بازبینی تمام آثار، ۲۲ گروه موسیقی جهت اجرا تأیید شدند.
وی ادامه داد: از ۲۲ گروه، ۱۰ گروه موسیقی از استانهای اصفهان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اراک، قزوین، فارس، تربت جام و گنبدکاووس در این پنج شب به اجرای موسیقی میپردازند.
فیضمنش با بیان اینکه در همدان روزی دو سانس اجرا داریم و ۸ کارگاه تخصصی نیز در این دوره برگزار میشود و ورود برای عموم افراد رایگان است، اظهار کرد: یک هفته پر از ترانه و نوای خوش موسیقی در انتظار همدان است.
وی با تاکید بر اینکه جامعه نیازمند موسیقی و ترانه اما در چهارچوب خود است، بیان کرد: به رئیس انجمن موسیقی پیشنهاد دادم که سال آینده جشنواره موسیقی خیابانی را نیز شروع کنیم.
این مقام مسئول ادامه داد: ایجاد جایگاه خاص در پیادهراه بوعلی به عنوان «ایستگاه اجرای موسیقی خیابانی» پیشنهاد شد؛ چرا که این اتفاق بر روح و روان مردم تأثیرگذار خواهد بود.
معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه میدان امام، پیادهراه بوعلی و اکباتان میتواند محل اجرای برنامههای هنری برای مردم باشد، اضافه کرد: احتمالا به دلیل تشییع پیکر شهدای مقاومت، جشنواره به جای پنجم اسفند ماه از روز ششم اسفند ماه برگزار شود