به گزارش الوند، مهدی عابدینینیا، معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در جهان امروز، آموزش تنها به انتقال اطلاعات و مفاهیم محدود نمیشود، بلکه باید با ایجاد فرصتهای متنوع یادگیری و تلفیق دروس و ساحتهای گوناگون تعلیم و تربیت مسیر یادگیری را برای دانشآموزان دوره ابتدایی جذابتر، مفهومیتر و مؤثرتر کرد.
عابدینینیا با اشاره به اینکه در این راستا اداره تکنولوژی معاونت آموزش ابتدایی استان در نظر دارد جشنواره «هنرِدانش» را برگزار کند، بیان کرد: این جشنواره به دانشآموزان و والدین این امکان را میدهد تا برداشتهای خود را از مفاهیم درسی و تربیتی، در قالب هنرهای تجسمی مانند نقاشی، طراحی، گرافیک و عکاسی به نمایش بگذارند.

وی با بیان اینکه هنر یکی از قدرتمندترین ابزارها برای بیان تفکرات و دیدگاههای شخصی است، عنوان کرد: کودکان از طریق هنر میتوانند آنچه در ذهن و قلبشان دارند، به شیوهای خلاقانه بیان کنند. این رویکرد به پرورش نسلی منجر خواهد شد که نه تنها دانش کافی، بلکه قدرت خلاقیت و نوآوری را نیز در خود پرورش دادهاند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه یکی از چالشهای نظام آموزشی سنتی، کمبود موقعیت های یادگیری خلاقانه برای دانشآموزان است، خاطرنشان کرد: «جشنواره هنرِ دانش» با ایجاد فضایی غیررقابتی و حمایتی، بستری برای پرورش خلاقیت کودکان فراهم میآورد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان همدان تصریح کرد: همچنین، سند تحول بنیادین و الگوی مدرسه تراز سند تحول، همآوایی بین خانواده و مدرسه را مهمترین اصل در فرایند تربیت دانشآموزان میداند و در این سند تاکید شده است که خانواده باید به کسب دانش و مهارت لازم، با برنامهها و اصول و روشهای تعلیم و تربیت، تعامل اثر بخش و تعالی جویانه داشته باشد؛ لذا «جشنواره هنرِ دانش» با هدف تقویت ارتباط خانه و مدرسه از طریق تقویت ساحت تربیتی هنر و زیبا شناسی طراحی شده است.
عابدینینیا با اشاره به اجرای جشنواره کشوری «جابربن حیان، جشتجوگران ایدههای برتر» در سال تحصیلی جاری، گفت: یکی از محورهای اجرای این جشنواره در سال جاری محور ادبی هنری است.
وی ادامه داد: این معاونت در نظر دارد با توجه به نقش آموزشهای هنری و فرهنگی جشنواره هنر دانش را هم راستا با جشنواره جابربن حیان به عنوان بستری برای تقویت هویت و ارتقای مهارتهای اجتماعی و تعمیق یافتههای آموزشی اجرا کند.