به گزارش الوند، حسن محمدی، مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: صنایع تبدیلی کشاورزی استان و طرحهای در دست ساخت این بخش برای حل مشکلات و توسعه و بهرهبرداری نیازمند دریافت ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات هستند.
محمدی با اشاره به پیشرفت قابل توجه در این بخش، بیان کرد: در حال حاضر ۲۴۱ واحد فرآوری صنایع تبدیلی با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد در استان در دست احداث است.
وی عنوان کرد: با بهرهبرداری از این واحدها، ۹۳۰ هزار تن به ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی همدان اضافه خواهد شد و تاکنون حجم سرمایهگذاری برای این طرحها ۷۰ هزار میلیارد بوده که نشاندهنده سرمایهگذاری قابل توجه در این حوزه است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: شهرستان نهاوند با جذب ۷۰۰ هزار تن فرآوردههای خام کشاورزی و شهرستان بهار با ۴۷۰ هزار تن، به ترتیب مقامهای اول و دوم را در جذب محصولات خام کشاورزی در واحدهای فرآوری استان دارند.
محمدی با اشاره به ظرفیتهای موجود در صنایع تبدیلی همدان، گفت: ۳۸۱ واحد صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، در حال حاضر ظرفیت فرآوری ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول خام کشاورزی را دارند.
وی تصریح کرد: این واحدها به طور مستقیم برای پنج هزار و ۸۲۴ نفر اشتغالزایی کردهاند که شامل ۵۵ واحد بستهبندی کشمش، ۱۰۲ واحد انواع شوری و ترشی، ۱۰۳ واحد سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تن، هفت کشتارگاه و ۱۷ واحد لبنی و بستنی و ۲ واحد فرآوری سیبزمینی میشود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر پیشرفتهای چشمگیر در زمینه ذخیرهسازی سیبزمینی، خاطرنشان کرد: در حالی که تا سال ۱۳۸۸ تنها ۳۰ هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی سیبزمینی وجود داشت، اکنون پروانه بهرهبرداری برای ذخیرهسازی ۲۵۰ هزار تن سیبزمینی صادر شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ۶۵ سردخانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد در حال ساخت هستند که ظرفیت ذخیرهسازی ۳۱۲ هزار تن محصول را فراهم خواهند کرد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: تلاش میشود نیاز به ذخیرهسازی در شهرستانهای همدان، بهار و رزن به صفر برسد و برای شهرهای دیگر مانند ملایر، اسدآباد و نهاوند، در زمینه ذخیرهسازی میوه سرمایهگذاریهای لازم انجام شود.