به گزارش الوند، میثم پورطلوعی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: استان همدان با داشتن مراتع غنی و پوشش گیاهی مناسب و تولید سالانه ۴ هزار و ۲۹۵ تن عسل یکی از مناطق مستعد برای توسعه صنعت زنبورداری است.
پورطلوعی بیان کرد: همدان به لحاظ تنوع آب و هوایی و وجود گونههای مختلف گیاهی شهدزا، عسل تولیدی در آن از مرغوبترین و متنوعترین و خوش طعمترین عسلهای ایران محسوب میشود.
وی عنوان کرد: استان همدان با داشتن ۶۶۵ هزار هکتار مراتع غنی با پوشش گیاهی و یک هزار و ۶۰۰ نوع گونه گیاهی متنوع مکان بسیار مناسب و مستعد برای پرورش زنبور عسل است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هم اکنون ۲ هزار و ۳۱۰ بهرهبردار بومی در حوزه پرورش و تولید زنبور عسل با بیش از ۴۶۹ هزار و ۳۶۷ کندو فعال بوده و ۲ هزار و ۴۷۸ نفر در این حوزه شاغل هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: همدان دارای اتحادیه زنبورداران فعال بوده و این اتحادیه متشکل از هفت تعاونی زنبورداران است که با همکاری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مسائل ومشکلات بخش زنبور داری را پیگیری و حل میکند و یک هزار و ۵۷۰ نفر عضو این اتحادیه و تعاونیها هستند.
پورطلوعی با بیان اینکه میانگین تولید عسل در هر کندو ۹.۲ کیلوگرم است، تاکید کرد: از زنبورستانهای استان همدان سال گذشته ۱۰۴ کیلوگرم ژل رویال، ۲۴ هزار و ۵۱۲ کیلوگرم گرده، ۶۱ هزار و ۳۴۶ کیلوگرم موم و ۴ هزار و ۳۸۸ کیلوگرم بره موم استحصال شده است.
وی یادآور شد: به منظور حمایت از زنبورداران استان در سال ۱۴۰۳ مقدار ۲۸ تن خمیر شیرین بین یک هزار و ۵۴۷ نفر از زنبورداران فعال استان به صورت یارانهای توزیع شده است.