به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، امیر لاهوتیان، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۰۰ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است، اظهار کرد: این میزان بارندگی ۸ درصد نسبت به سال گذشته و حدود ۴۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت افزایش یافته است.
لاهوتیان با اشاره به اینکه استان همدان جزو معدود استانهای کشور است که از لحاظ بارندگی از وضعیت قرمز به وضعیت سبز تبدیل شده است، بیان کرد: خوشبختانه با تداوم بارندگیها وضعیت سبز محصولات در اراضی استان مطلوب ارزیابی میشود.
وی خاطرنشان کرد: مبارزه با آفات و بیماریها همچنین علفهای هرز غلات مجدانه در دستور کار است؛ به نحوی که طی فروردین ماه سال جاری، ۱۴۰ هزار هکتار مبارزه با سن مادر در اراضی گندم و جو آبی و دیم انجام شده و روزانه با تداوم عملیات سمپاشی در حال افزایش است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در سطح اراضی دیم و آبی در هر ۱۰ شهرستان با همکاری کشاورزان و تولیدکنندگان مشغول مبارزه علیه آفات و بیماریها هستیم، عنوان کرد: در اثر کاهش دمای هوا و برودت منفی یک تا منفی سه درجه سانتیگرادی از ۲۲ تا ۲۵ فروردین ماه دچار خسارت سرمازدگی شدیم.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه بیشترین خسارت در سطح باغات و در حوزه درختان میوه از جمله آلو، هلو، شلیل، بادام آبی و دیم، زردآلو و گردو ایجاد شده است، گفت: یک هزار و ۳۹۴ هکتار از سطح باغات استان دچار خسارت سرمازدگی شدند.
لاهوتیان با اشاره به اینکه یک هزار و ۵۰۰ تن عملکرد محصولات باغی استان ناشی از خسارت سرمازدگی کاهش یافته است، اظهار کرد: ارزش ریالی خسارت سرمازدگی باغات ۸۷۵ میلیارد ریال، برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ملایر با سطح ۷۶۵ هکتار بیشترین میزان خسارت و شهرستان فامنین با سطح ۶۸ هکتار کمترین میزان خسارت در استان را داشتند، ادامه داد: هفت شهرستان استان دچار خسارت سرمازدگی شدند؛ به عبارتی، ۲۵۲ هکتار در همدان، ۱۳۰ هکتار در تویسرکان، ۱۵۴ هکتار در کبودراهنگ، ۱۳۵ هکتار در رزن و ۱۴۲ هکتار در درگزین خسارت محصولات باغی بوده است.