به گزارش الوند، یوسف کاکاوند، مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه استان همدان پنجمین استان قنات خیز کشور است، اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار و ۴۷۷ رشته قنات فعال در بخش کشاورزی وجود دارد.
کاکاوند با اشاره به اینکه طول کل قنوات ۹۲۸ کیلومتر است و تاکنون ۵۰ درصد آنها نوسازی و بازسازی شدهاند، بیان کرد: هرساله از محل اعتبارات ملی و استانی حدود ۲۰ کیلومتر قنات بازسازی میشود.
وی عنوان کرد: ۱۰ رشته قنات مهم در استان وجود دارد و شهرستان ملایر ۶۲۱ رشته قنات به طول ۲۱۰ کیلومتر دارد که معادل ۲۵ درصد کل قنوات استان است.
این مقام مسئول تاکید کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال گذشته و افت منابع آب زیرزمینی، تسریع بازسازی و نوسازی قنوات موجب پایداری منابع آبی در مناطق روستایی میشود.
مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه تعداد قنوات کل کشور ۳۷ هزار رشته است، خاطرنشان کرد: استان همدان ۶.۷ درصد از این تعداد را به خود اختصاص داده است.
کاکاوند تصریح کرد: با توجه به کیفیت بالای آب قناتها که دارای املاح و مواد معدنی است و با توجه به کاهش بارندگیها و افت منابع آب زیرزمینی، این قناتها به تازگی مورد توجه جدی کشاورزان برای جبران کم آبی در زمینهای کشاورزی و باغها قرار گرفتهاند.
وی از دیگر مزایای قناتها را این مسئله دانست که به سفرهای زیرزمینی فشار وارد نمیکند و به شکل و روند طبیعی منطقه زیرپوشش خود را آبدهی میکند.