به گزارش الوند، حمید ملانوریشمسی، استاندار همدان در جلسه شورای تأمین مسکن استان با اشاره به اینکه آب، بیکاری و مسکن سه مشکل عمده و اصلی استان هستند، اظهار کرد: تأمین مسکن برای افراد فاقد آن امری ضروری است؛ چراکه تأمین مسکن در سبد خانوار هزینه بالایی دارد و بسیاری از افرادی که در دهکهای پایین جامعه هستند، دغدغه آن را دارند.
ملانوریشمسی تاکید کرد: باید برای افرادی که در طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت ثبتنام کرده و واجد شرایط شدهاند کار کرده و راه کمک به آنها را پیدا کنیم.
وی عنوان کرد: این جلسات برای برنامهریزی و تصمیمگیری براساس آمار و مستندات دقیق است، نه حرفهای کلی و بدون سند و مدرک.
نماینده عالی دولت در استان با تاکید بر اینکه مدیران زمانی که در جلسات حاضر میشوند، آمار و اطلاعات دقیق را به همراه راهحل مشکلات ارائه کنند، بیان کرد: اطلاعات اولیه برای شروع طرحها بسیار مهم است و باید درست باشند. همچنین، اطلاعات و آمار غلط، برنامههای غلط ایجاد میکنند و برنامههای غلط ما را به کژراهه میکشاند.
ملانوریشمسی خاطرنشان کرد: در برزول یک پروزه ۲۷۶ واحدی کلنگزنی شده و فقط یک متقاضی برای آن وجود دارد؛ حال یک متقاضی و ۲۷۶ اسکلت برای ما باقی مانده است که نشان از اطلاعات اولیه غلط دارد که منجر به برنامهریزی اشتباهی شده است.
وی با بیان اینکه از زمان حضورم در استان تا کنون نزدیک ۲۰۰ پروژه در کمیسیون ماده ۵ تعیین تکلیف شده است، گفت: مسائل و مشکلات را پس از شناسایی، یکی یکی حل کرده و رو به جلو حرکت کنیم.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه ماده ۱۰ قانون زمین شهری پیگیری شود، تصریح کرد: باید اراضی دستگاههای اجرایی در کارگاه ذیربط تعیین تکلیف شده و برای هر پلاکی که دارند و به اسم طرحهای آتی آنها را نگهداشتهاند، کاربری ایجاد شود.
ملانوریشمسی با اشاره به اینکه باید بافتهای فرسوده و تاریخی شهر نیز تعیین تکلیف شوند، خاطرنشان کرد: در همین بافتها امکاناتی وجود دارد که ما میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی که از جمله مشکلات حال حاضر طرحهای نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت است، باید تعیین تکلیف شوند، اظهار کرد: با توجه به اینکه ۵۵ هزار و ۹۶۷ نفر برای دریافت تسهیلات این طرحها به بانکها معرفی شدهاند و فقط با حدود ۳۵ هزار نفر عقد قرارداد صورت گرفته است، باید ۲۰ هزار نفر باقی نیز تعیین تکلیف شوند.
ملانوریشمسی اضافه کرد: بانکهای دولتی مانند ملی، ملت، سپه در زمینه عمل به تعهدات خود بهتر عمل کردهاند اما چرا بانکهای خصوصی پای کار نیامدهاند و میزان عقد قرارداد آنها پایین است؟ به طور مثال، حساب دهیاریهای در پستبانک است، پس اگر پستبانک اینجا به درد ما نخورد، چه مشکلی را میخواهد حل کند؟ ما نیاز به بنگاه نداریم، باید بانکها عایدی برای مردم و استان داشته باشند.
استاندار همدان با اشاره به اینکه باید بانکها اعلام کنند که چرا به تعهدات خود عمل نکردهاند، خاطرنشان کرد: همان اندازه که از بانکها حمایت میکنیم و زمینه توسعه آنها را فراهم میکنیم، میتوانیم مانع از انجام فعالیت آنها شویم. پول ما در جیب بانکها و مؤسسات مالی است، همکاری نکنند ما نیز همکاری نخواهیم کرد.اگر بانکی که در بخشهای مختلف با ما تعهد دارد همکاری نکند ما قطعا زمینه ادامه حیات آن را فراهم نمیکنیم.
وی با تاکید بر اینکه چراغ بانکها زمانی پرفروغ است که مردم بتوانند از خدمات آنها استفاده کنند و اگر مردم نباشند، بانکها تعطیل هستند، خطاب به مدیران حاضر در جلسه، گفت: موضوع مسکن را در اولویتهای جدی خود قرار دهید.
نماینده عالی دولت در استان تاکید کرد: گواهی میکنم که از زمان حضورم در استان، دستگاههای نظارتی نهایت همکاری را داشتند و برای حل مسائل استان همیشه پای کار بودهاند.