به گزارش الوند، به نقل از وبدا همدان، طوس کیانی، متخصص بیماریهای داخلی با اشاره به اینکه سبک زندگی سالم در کاهش ابتلا به بیماری کبد چرب مهم است، اظهار کرد: کبد چرب یکی از شایعترین بیماریها است که تمام جوامع بشری با آن دستوپنجه نرم میکنند.
کیانی با بیان اینکه بیماری کبد چرب طیف وسیعی از علائم بیماری را ایجاد میکند، عنوان کرد: معمولا در بیشتر موارد کبد چرب علامتی ندارد اما ممکن است با علائم دردهای مبهمی در ناحیه قسمت فوقانی و راست شکم باشد و دچار ناراحتی در بیمار ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه تغذیه ناسالم، عدم تحرک، نوع زندگی ماشینی و بیماریهای همراه، باعث ایجاد و تشدید بیماری کبد چرب میشود، ادامه داد: دیابت خصوصا دیابت نوع دو شخص را مستعد کبد چرب میکند و ژنتیک، چاقی و ... در پیدایش این بیماری تأثیر دارد.
این متخصص بیماریهای داخلی با تاکید بر اینکه باید بیماری کبد چرب به آن مراحل نهایی نارسایی کبد منجر نشود و مراقبتهای لازم صورت گیرد، بیان کرد: در مراحل نارسایی کبد که به عنوان سیروز کبد شناخته میشود، تقریبا درمانی برای کبد چرب وجود ندارد، مگر اینکه پیوند کبد صورت گیرد و باید در مراحل اولیه این بیماری درمان انجام شود.
کیانی با اشاره به نحوه درمان بیماری کبد، تصریح کرد: قدم اول به خود بیمار بستگی دارد و باید رژیم غذایی خود را اصلاح و از خوردن چربیها و انواع کربوهیدراتها و غذاهای پرکالری و چاقکننده اجتناب کند و وزن خود را به ایدهآل برساند.
وی ادامه داد: قطعا با این درمان آن سلولهایی از چربی در کبد انباشته و باعث التهاب شدند، برداشته میشود و شخص زندگی عادی پیدا میکند.
این متخصص بیماریهای داخلی خاطرنشان کرد: در این بین فرد اگر بیماری دیابت دارد باید درمان کند و اگر پروفایل چربی آن مشکل دارد حتما به پزشک مراجعه کند تا با رعایت رژیم غذایی و داروها اصلاح شود و اگر بیماریهای همراه دیگری خصوصا بیماری متابولیسم دارد که شخص را مستعد چربی میکند، درمان شود.