به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی اداره کل بیمه سلامت استان همدان، فریبرز نیاستی، مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه اماس نوعی بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی است که غلاف میلینی سلولهای عصبی آسیب میبینند، اظهار کرد: این بیماری، قابل پیشبینی نیست و افراد مختلف را به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار میدهد.
نیاستی بیان کرد: در صورت بروز این بیماری، ارتباط بین مغز و سایر قسمتهای بدن مختل میشود؛ برای مثال، برخی افراد ممکن است توانایی وضوح دید، نوشتن، صحبت کردن یا راه رفتن خود را از دست بدهند.
وی با بیان اینکه این بیماری به ندرت مهلک است و اکثر افراد امید به زندگی عادی دارند، اضافه کرد: میلین مادهای است که غلاف محافظ رشتههای عصبی را میپوشاند و از بافت چربی تشکیل شده است.
این مقام مسئول عنوان کرد: در بیماری اماس، میلین در بسیاری از نواحی تخریب میشود و وقتی اعصاب به این شیوه صدمه میبینند، نمیتوانند تکانههای الکتریکی را هدایت کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان خاطرنشان کرد: در بیماری ام اس، سلولهای سیستم ایمنی که به طور متداول از بدن در برابر ویروسها، باکتریها و سلولهای ناسالم محافظت میکنند، به اشتباه به میلین در سیستم عصبی مرکزی حمله میکنند.
نیاستی تصریح کرد: در صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج سازمان بیمه سلامت ایران برای بیماران اماس ۵۲ کد خدمتی از قبیل خدمات توانبخشی، انواع آزمایشها، ویزیت پزشکان متخصص و فوق تخصص، پرتوپزشکی و داروهای مورد نیاز این بیماران با پوشش بیمهای و در مراکز دولتی کاملاً رایگان به بیماران مذکور ارائه میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که سازمان بیمه سلامت ایران در حوزه توانبخشی چه خدماتی را به این بیماران ارائه میدهد، تشریح کرد: سازمان بیمه سلامت برای مبتلایان به بیماری اماس بسته خدمات توانبخشی در نظر گرفته است؛ این خدمات شامل فیزیوتراپی، تمرین درمانی، AFO ، خدمات درمان اختلالات گفتار، زبان، تکلم، ارتباط کلامی، پردازش شنوایی، خدمات ارزیابی گفتار، صدا و پردازش شنیداری، تعیین وضعیت انکساری چشم، مداخلات روانشناسی با رویکرد آموزشی-حمایتی و ... است.
این مقام مسئول ادامه داد: ۱۴ قلم داروی ضروری و مورد نیاز بیماران اماس (برندهای ایرانی) به صورت ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه سلامت است و بر اساس ضوابط مربوطه از محل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج به بیماران پرداخت میشود.
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در خصوص سایر خدمات تحت پوشش بیمه سلامت برای بیماران اماس، تصریح کرد: هزینههای آزمایشهای مورد نیاز این بیماران از قبیل AST ، ALT ، CBC و همچنین هزینههای مربوط به ویزیت پزشک متخصص و فوق تخصص در رشتههای داخلی، قلب، جراحی کلیه و مجاری ادراری، زنان و زایمان، بیماریهای عفونی و گرمسیری، متخصص خون و آنکولوژی، فوق تخصص گوارش، چشم پزشک، متخصص تغذیه، مغز و اعصاب، روانپزشک، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، متخصص ارتوپدی و... با پوشش بیمه ۱۰۰ درصد در مراجعه به مراکز دولتی و در صورت مراجعه بیمار به بخش خصوصی معادل ریالی مجموع سهم بیمه پایه، سهم وزارت بهداشت و سهم صندوق در بخش دولتی، بر اساس ضوابط مربوطه توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.
نیاستی درباره نحوه ثبتنام بیماران اماس در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، خاطرنشان کرد: این بیماران میبایست با مراجعه به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و با ارائه مدارک پزشکی تأییدکننده مبتلا بودن فرد به بیماری «اماس» نسبت به ثبتنام و نشاندار شدن در سامانه وزارت بهداشت (RDA) و درخواست حمایت از صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج اقدام نمایند.
وی یادآور شد: در حال حاضر هزار و ۳۸۰ بیمار مبتلا به اماس در استان همدان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که با بهرهمندی از مزایای صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اقدامات تشخیصی درمانی آنها در حال انجام است.