به گزارش الوند، رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه سالانه بیش از ۹۵۰ هزار تن سیبزمینی در این استان تولید میشود، اظهار کرد: همدان قطب تولید سیبزمینی در کشور است و در حال حاضر ۴۸۶ هزار تن سیبزمینی در انبارها و سردخانههای استان موجود است.
بهراملو بیان کرد: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیبزمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع ۴۲ تن در هر هکتار است.
وی با اشاره به اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، تصریح کرد: با توجه به حجم بالای تولید سیبزمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه چهار واحد صنایع تبدیلی سیبزمینی در استان در دست احداث است، عنوان کرد: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه و بیش از هزار و ۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهرهبرداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل سیبزمینی، گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید میشود، اضافه کرد: استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد.
بهراملو با بیان اینکه علاوه بر تولید استان، سیبزمینی تولیدی سایر استانها در سردخانههای استان ذخیره میشود، تاکید کرد: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تأمین میشود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر، سیبزمینی و انگور نیز در همدان تولید میشود.
وی ادامه داد: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیبزمینی در سالهای آینده کاهش مییابد و گیاهان کمآببر مانند گیاهان دارویی، زعفران و گل محمدی کشت میشود.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، بهرهوری آب در کشت سیبزمینی در استان بین ۶ تا ۸ کیلوگرم است و مزارع سیبزمینی به صورت مکانیزه آبیاری میشوند.