به گزارش الوند، داود پناهی، مدیرعامل انجمن اتیسم همدان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه انجمن اتیسم همدان از سال ۱۳۹۷ با هدف حمایت از کودکان و افراد مبتلا به اتیسم تأسیس شد، اظهار کرد: پیش از این، مرکز تخصصی ارائه خدمات برای این افراد وجود نداشت؛ بنابراین جمعی از والدین کودکان اتیسمی این انجمن را تأسیس کردند.
پناهی با بیان اینکه در ابتدا هدف این انجمن حمایت از کودکان اتیسمی و والدین آنها به صورت مالی و اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: در زمان تأسیس این انجمن فقط ۵۰ کودک دارای اتیسم در این مرکز خدمات دریافت میکردند اما در حال حاضر ۴۲۰ پرونده افراد اتیستیک در این مرکز وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه کار درمانی، گفتار درمانی، رفتار درمانی، مشاوره خانواده، خدمات تخصصی پزشکی و ... در این انجمن برای کودکان اتیسمی ارائه میشود، اضافه کرد: هدف اصلی انجمن اتیسم همدان غربالگری و شناسایی کودکان دارای اتیسم است.
مدیرعامل انجمن اتیسم همدان با تاکید بر اینکه سن طلایی تشخیص افراد اتیستیک ۲ تا ۷ سالگی است، گفت: یکی از اهداف مهم انجمن راهاندازی مرکز جامع توانبخشی و نگهداری از کودکان اتیسم است که پنج سال است به دنبال تأسیس آن هستیم و اکنون با حمایتهای امام جمعه همدان اتفاقاتی در حال رقم خوردن است.
پناهی با اشاره به اینکه با افزایش کلاسهای درمانی به دنبال شناسایی و پوشش کامل کودکان اتیسم هستیم، بیان کرد: کلاسهای آموزشی افراد اتیستیک در انجمن تا ۱۲ سالگی ادامه دارد و بعد از ۱۴ سالگی حرفهآموزی و استعدادیابی این کودکان انجام میشود.
وی با بیان اینکه از ۷ سالگی به بعد روند یادگیری در افراد اتیستیک کند میشود، اضافه کرد: اما تا ۱۲ سالگی گفتار درمانی، کار درمانی و رفتار درمانی ادامه مییابد.
مدیرعامل انجمن اتیسم همدان با اشاره به اینکه هیچ درمان دارویی برای کودکان اتیسم وجود ندارد، عنوان کرد: مدرسهای تحت عنوان مدرسه اتیسم در همدان راهاندازی شد اما دانشآموز اتیسمی نداشت و فقط چند نفر کودک اتیسمی در آن بودند و بعد از مدتی تابلوی مدرسه نیز به مدرسه استثنایی تغییر یافت.
پناهی با بیان اینکه پنج سال پیش از هر ۱۵۰ کودک یک فرد اتیستیک بود، اظهار کرد: در حال حاضر از هر ۳۶ کودک یک فرد مبتلا به طیف اختلال اتیسم است.
وی با اشاره به اینکه انجمن اتیسم همدان برنامههایی برای درآمدزایی دارد تا بتواند به خانوادههایی که مادر سرپرست خانوار است، کمک کند، ادامه داد: این خانوادهها خدمات رایگان دریافت میکنند.
مدیرعامل انجمن اتیسم همدان خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود بیش از ۲ هزار کودک مبتلا به اختلال طیف اتیسم در استان وجود داشته باشد که باید شناسایی شوند.