کد خبر : 91011 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۱ - 20:55
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد تنبلی تخمدان بیشتر در نوجوانان رخ می‌دهد عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه امروزه تنبلی تخمدان بیشتر در نوجوانان رخ می‌دهد، گفت: اصلاح سبک زندگی سالم می‌تواند بر درمان این بیماری تأثیر بگذارد.

به گزارش الوند، به نقل از وبدا همدان، مرضیه اتوگرا، عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: دو گروه از افراد دچار تنبلی تخمدان می‌شوند؛ گروه اول نوجوانان و جوانانی که در آستانه بارداری قرار دارند و گروه دوم زنانی که زودتر از سن معمول به دوران یائسگی می‌رسند.

اتواگر با بیان اینکه تخمدان‌ها در بانوان سبب قاعدگی می‌شوند و قاعدگی نشانه‌ای بر سلامت بارداری است، عنوان کرد: اختلال قاعدگی، مختل‌شدن چرخه بارداری، افزایش رویش مو در ناحیه چانه، اطراف سینه و ران‌ها از علائم تنبلی تخمدان است که باید به آن توجه کرد.

وی تاکید کرد: افرادی که چاق هستند یا توده چربی بدن آن‌ها بالاست و یا فعالیت بدنی کمی دارند، بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه تنبلی تخمدان بر نازایی تأثیر می‌گذارد، خاطرنشان کرد: افرادی که مبتلا به این بیماری می‌شوند، در اغلب موارد نمی‌توانند باردار شوند و دچار نازایی می‌شوند.

اتواگر بیان کرد: امروزه تنبلی تخمدان بیشتر در نوجوانان به دلیل سبک زندگی ناسالم، خواب ناکافی، استفاده بیش از حد از رایانه و گوشی تلفن همراه، عدم فعالیت فیزیکی و... رخ می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه استرس تأثیر زیادی بر ابتلا یا پیشرفت این بیماری دارد، تصریح کرد: اختلالات گوارشی هم بر روند این بیماری تأثیر می‌گذارد.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه خودمراقبتی در پیشگیری از ابتلا به تنبلی تخمدان موثر است، تصریح کرد: انجام آزمایش و چکاپ سالانه، سبک زندگی مناسب و داشتن فعالیت فیزیکی مستمر می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد.

اتواگر با بیان اینکه از دوران بلوغ با داشتن سبک زندگی سالم باید از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد، خاطرنشان کرد: هر فردی بر اساس شاخص توده بدنی باید سبد مواد غذایی متناسب با سن و وزن خود را استفاده کند و استفاده از گروه‌های غذایی با تعادل مدنظر قرار گیرد.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی متفرقه شامل پفک، چیپس، شکلات، قهوه و مواد کافئین‌دار می‌تواند سبب تنبلی تخمدان شود، گفت: آهسته خوردن، غذاخوردن همراه با جمع و پرهیز از تنهایی غذا خوردن می‌تواند از نفخ معده و مشکلات گوارشی جلوگیری کرده و به‌تبع آن از ابتلا به بیماری تنبلی تخمدان پیشگیری کند.

اتواگر با بیان اینکه داشتن فعالیت فیزیکی مستمر به‌خصوص پیاده‌روی می‌تواند تأثیر زیادی بر پیشگیری از بیماری داشته باشد، اظهار کرد: مدیریت استرس در بانوان به‌ ویژه نوجوانان، می‌تواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه اصلاح سبک زندگی سالم می‌تواند بر درمان این بیماری تأثیر بگذارد، یادآور شد: داشتن سبک زندگی سالم نیازمند تغییر رفتار و افزایش آگاهی و اطلاعات به‌روز است.

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد: برای تغییر رفتار و اصلاح سبک زندگی باید از همین امروز اقدام کرد و تغییر رفتار را به تعویق نینداخت؛ چراکه زمان زود می‌گذرد و احتمال ابتلا به این بیماری پیشرفت می‌کند.