سیما زندی، نائب رئیس هیئت اسکواش همدان و یکی از مربیان این رشته ورزشی با خبرنگار «الوند» گفتوگو کرد که شرح آن در ادامه آمده است.
هدف از برگزاری مسابقات اسکواش چیست؟
هیئت اسکواش همدان مسابقاتی را به صورت دورهای (هفتگی) برنامه ریزی کرده است که در جهت آمادگی بیشتر ورزشکاران برای حضور در مسابقات خارج از استان است. این مسابقات در دو گروه (الف) و (ب) که دو رده سنی کمتر از ۱۹ سال و بالای ۱۹ سال را شامل میشود که به صورت یک هفته درمیان ورزشکاران با یکدیگر به رقابت میپردازند.
چه مدت است که مربی اسکواش هستید و در این مدت چه تجربیاتی کسب کردهاید؟
نزدیک به ۲۰ سال است که در ورزش اسکواش فعالیت دارم و بیش از ۱۰ سال است که مربی اسکواش هستم. ورزش اسکواش ورزشی پر تحرک و راکتی است. علیرغم محدودیتها و امکانات همدان، علاقهمندان زیادی هستند که به این حرفه روی آوردند و در تمام ردههای سنی از ورزشکار ۴ ساله تا ۶۸ ساله هم در تیم بانوان و هم در تیم آقایان در حال فعالیت در استان هستند.
لازم به ذکر است که در بین هیئتهای اسکواش کشور نیز جزء برترینها هستیم.
تکنیک شما در مربیگری چیست و این تکنیک را چگونه در جلسات آموزش میدهید؟
اسکواش ورزشی کاملا تکنیکی است و در مقایسه با ورزشهای راکتی باعث استقامت بالا و چابکی تمرکز میشود و به اسکواش شطرنج ایستاده نیز میگوییم؛ چرا که کاملاً باید تمرکز بالایی در بازی داشته باشیم. چرخش در زمین بازی زیاد است و به این دلایل تکنیک در ورزش اسکواش حرف اول را میزند.
با توجه به موارد مذکور یعنی این ورزش در بالا بردن تمرکز شخص تأثیر دارد؟
قطعاً تأثیر زیادی روی تمرکز شخص دارد البته بستگی به توانایی، تلاش، انگیزه و عملکرد ورزشکار نیز دارد.
چگونه این انگیزه را در بازیکنان ایجاد و آن را حفظ میکنید؟
همیشه به بازیکنها میگویم تمرکز را روی تکرار و تمرین بگذارید و خودتان را با خودتان مقایسه کنید نه دیگران. تلاش کنید و تغییراتتان را ببینید.
به نظر شما مهمترین مهارتی که یک بازیکن اسکواش باید داشته باشد، چیست؟
تمرکز خود را بیشتر روی حرفهایی بگذارد که مربی به او میگوید؛ یعنی تمرکز، دقت و استقامت که جز مهمترین مهارتها است و سبب تسریع پیشرفت بازیکن میشود.
چگونه با پیشرفت فناوری و تغییرات در دنیای ورزش روشهای آموزشی خود را بهروز رسانی میکنید؟
خوشبختانه فدراسیون اسکواش ایران خیلی قوی است؛ ما به صورت منظم مسابقات را در تمام ردههای سنی داریم و در هیئت اسکواش همدان نیز با توجه به محدودیت فضا که موقتی است، اما مسابقات را به صورت منظم برگزار میکنیم و مربیها نیز به صورت دائم خود را به روز میکنند.
هیئت اسکواش برای داوران و مربیان دورهها و کلاسهایی به صورت سالانه برگزار میکند که آنها میتوانند از این کلاسها برای بهروز کردن خود استفاده کنند.
یکی از بزرگترین موفقیتهای شما به عنوان یک مربی چه بوده است؟
پیشرفت اسکواش همدان؛ روزی که ما در هیئت شروع به کار کردیم بسیار شرایط سختی داشتیم اما خب تا همین مرحله هم کوتاه نیامده و ادامه دادهایم.
به عنوان یک مربی انتظار شما از مسئولان استانی چیست؟
با توجه به ظرفیت استان همدان و تلاشهای هیئت اسکواش همدان، درخواست ما از مسئولان این است که بیشترین توجه را به اسکواش همدان داشته باشند؛ چرا که واقعاً این ظرفیت را دارد که بیشتر شناخته شده و پیشرفت خوبی داشته باشد.