کد خبر : 90788 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۲۹ - 11:04
استاندار همدان اعلام کرد مردم؛ اساس و بنیان نظام حکمرانی در جامعه اسلامی استاندار همدان با بیان اینکه مردم اساس و بنیان نظام حکمرانی در جامعه اسلامی هستند، گفت: یک نهاد مردم‌سالار دینی که در جزء جزء پایگاه‌ها و جایگاه‌ها و مناطق مختلف یک جامعه حضور دارد می‌تواند اثرگذارترین بخش، مهره یا جزء پیشران در حل مسائل جامعه باشد.

به گزارش الوند، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در نخستین همایش محلات مردم‌سالار اسلامی، افتتاح نمایشگاه اسوه و افتتاحیه برنامه‌های هفته مبارک بسیج ضمن تسلیت ایام فاطمیه، اظهار کرد: بنیان‌گذاری شجره طیبه بسیج با نگاه بسیار بلند و معماگونه حضرت امام (ره) در آذر ماه سال ۵۸ به استناد همین آیات ۲۴ و ۲۵ سوره ابراهیم و کلمات نورانی وحی است.

ملانوری‌شمسی با اشاره به اینکه مردم اساس و بنیان حکومت اسلامی و نظام حکمرانی در جامعه اسلامی هستند و این نهاد به خوبی از بطن مردم شکل گرفته است، بیان کرد: شجره طیبه یعنی درختی تنومند، ریشه‌دار، پربار، پرثمر که خیرات و برکاتش مستمر و دائم به همگان می‌رسد.

وی ادامه داد: زیرکی، هوشمندی و دقت در معماری و ماندگاری بسیج با اتکا به این معنا و مفهوم را باید جدی مدنظر قرار دهیم و به آن توجه کنیم.

نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: زمانی که حضرت امام فرموند اگر قرار است سازمانی مانند بسیج شکل گیرد باید ریشه‌دارترین نهاد باشد؛ چراکه ریشه آن مردم است و قرار است تنومند و روبه رشد باشد.

ملانوری‌شمسی تصریح کرد: اساس و پایه نهاد بسیج مردم هستند؛ بنابراین سلول به سلول جامعه باید در آن دخیل باشد و محله‌محور بودن و مردم سالار بودن این نهاد شاخصه اصلی آن است.

وی اضافه کرد: بسیج یکی از بزرگ‌ترین نمودهای مردم‌سالاری دینی است؛ بسیج در جز جز جامعه و نظام حکمرانی کشور حضور دارد و این اجزا نه از باب شخصیت حقوقی افراد بلکه از باب شخصیت حقوقی آن‌ها و یک فرد بسیجی تعریف می‌شود.

استاندار همدان تاکید کرد: یک نهاد مردم‌سالار دینی که در جزء جزء پایگاه‌ها و جایگاه‌ها و مناطق مختلف یک جامعه حضور دارد می‌تواند اثرگذارترین بخش، مهره یا جزء پیشران در حل مسائل جامعه باشد.

ملانوری‌شمسی بیان کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد، مسائلی هستند که زیبنده جامعه ایرانی، اسلامی، انقلابی و محیطی مانند استان همدان که پایتخت تاریخ و تمدن و دارالمجاهدین است، نیست.

وی با تاکید بر اینکه ما در مورد آسیب‌های اجتماعی نگرانی و دغدغه داریم، ادامه داد: به اعتقاد بسیاری از علمای حوزه اجتماعی و بنده به عنوان یک کارشناس کوچک حوزه سیاست اجتماعی، امنیتی و فرهنگی تمام این آسیب‌ها محصول کار جمعی جامعه است.

استاندار همدان عنوان کرد: در بحث مسائل اجتماعی، امنیتی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تمامی موضوعاتی که جامعه با آن درگیر است نقش آحاد جامعه بسیار موثر است و محلات باید دقت کنند که بتوانند در حوزه این مسائل نقش‌آفرینی کنند.

ملانوری‌شمسی در ادامه با اشاره به اینکه بسیج در ابتدای دفاع مقدس به عنوان یک نیروی نظامی جدی مردمی کمک کرد و بعدها وظایف دیگری به آن محول شد، اظهار کرد: بسیج اگر نبود توفیقات ارزشمند دوران دفاع مقدس حاصل نمی‌شد.

وی تصریح کرد: ما به طور جدی در میدان جهاد و جنگ در حوزه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی هستیم که کاملا به یکدیگر پیوسته، وابسته و اثرگذار هستند؛ یعنی اگر معیشت مردم تأمین شود، فرهنگ اصلاح می‌شود؛ اگر فرهنگ عمومی رشد کند، اقتصاد اصلاح می‌شود؛ اقتصاد، معیشت، اشتغال و مسکن سرمایه‌های اجتماعی را افزایش می‌دهند و در نهایت منجر به حل بسیاری از ناامنی‌ها خواهند شد.

استاندار همدان گفت: قطعا نهاد ارزشمندی مانند بسیج و این شبکه‌سازی مهم محله محور می‌تواند در هر یک از حوزه‌های مذکور کمک‌کننده باشد.

ملانوری‌شمسی با تاکید بر اینکه در این دوره مدیریتی تلاس می‌کنیم تا مباحث مختلف استان را به صورت مردم‌پایه پیش ببریم، بیان کرد: باید با یکدیگر حرکتی روبه جلو، تخصصی و فنی داشته باشیم و مطمئن هستم که با کمک هم در قالب یک حرکت جمعی و رو به جلو مسائل و مشکلات موجود را حل خواهیم کرد.