به گزارش الوند، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جلسه شورای اداری استان همدان با اشاره به اینکه دولت چهاردهم، دولت وفاق، همدلی و همگرایی است، اظهار کرد: مردم از مسئولین هیچ چیز جز کارآمدی نمیخواهند و هرگونه انحراف از متن عبور از مرزهایی است که به عنوان خدمت به مردم تعریف شده است.
صالحیامیری بیان کرد: هنوز برای من رمز و رازهای این سرزمین کشف نشده است؛ چراکه هر جای این جغرافیا را که میشکافی یک سخن و رمز جدید گشوده میشود.
وی عنوان کرد: برای فهم روشنتر این تمدن، تاریخ و فرهنگ به استاندار و مجمع نمایندگان استان پیشنهاد میکنم که یک مرکز مطالعات تمدن غرب کشور در همدان ایجاد شود تا با همکاری وزارت میراث فرهنگی، یک اکتشاف، مطالعه و شناخت عمیقتر در یک وسعت بزرگ انجام شود.
وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: به مدارس و دانشگاهها پیشنهاد میکنم که تمدن هگمتانه را به دانشجویان و دانشآموزان سراسر کشور بیاموزند که این تمدن هم غرورآفرین و هم نشاطبخش است.
صالحیامیری تصریح کرد: ای کاش به جای این حجم بزرگی از محفوظات که به فرزندانمان میآموزیم که نمیآموزند از تمدنهای این جغرافیا سخن میگفتیم تا از بودن در این سرزمین افتخار کنند.
وی ادامه داد: ای کاش آموزش عالی ما چند واحد درسی برای شناخت تمدن هخامنشی، ساسانی و تمدن هگمتانه داشت تا دانشجویان ما بدانند که در غرب خبری نیست و آن چه که خود دارند را از بیگانه تمنا نکنند.
وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه کاش میشد لایه این جغرافیایی را شکافت و رمزها و رازهای آن را برای مردم افشا کرد، گفت: هگمتانه به مثابه خورشیدی است که به ایرانیان و جهانیان نور و حرارت میدهد و اگر این حوزه تمدنی به دنیا معرفی شود، سیل گردشگران به این جغرافیا سرازیر میشود.
صالحیامیری با اشاره به اینکه همه ایرانیان باید این تمدن را از نو بشناسند، اظهار کرد: سال ۱۳۱۰ هگمتانه ثبت ملی شده است و مادها، اشکانیان، ساسانیان و صفویه این جغرافیا را برای حکومت و برای قطب قدرت و تمدن انتخاب کردند که چرایی این انتخاب نیازمند راه اندازی مرکز مطالعاتی قوی است.
وی ادامه داد: با راهاندازی مرکز مطالعات، میتوان محتواهای مختلفی در قالب فیلم و سریال از اکتشافات و مطالعات انجام شده در این مرکز ساخت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان این سؤال که چرا ما نتوانستم با داشتن این سرزمین تمدنی، فرهنگی، علمی و گردشگری به جایگاه واقعی دست یابیم و گردشگر در این منطقه موج نمیزند، عنوان کرد: بر اساس مطالعات بانک جهانی در جذابیت رتبه هفتم جهان و بر اساس مطالعات ملی جزو سه قدرت اول جهان در جذابیت هستیم.
صالحیامیری با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه باید از ۶.۳ میلیون گردشگر به مرز ۱۵ میلیون گردشگر برسیم، خاطرنشان کرد: همدان هزار و ۳۴ اثر تاریخی شناسایی و ثبت شده، ۴ هزار و ۳۰۰ کارگاه فعال و ۸ بازارچه دائمی صنایعدستی دارد که همه این ظرفیتها نشان از این دارد که استان همدان نیازمند زیرساختهایی مانند فرودگاه، حملونقل ریلی، جاده، هتل و مراکز اقامتی است.
وی اضافه کرد: استان همدان ۲۰ هزار تخت برای پذیرش مسافر دارد که این عدد تا پایان برنامه هفتم توسعه باید ۱۰ برابر بیشتر شد و به ۲۰۰ هزار نفر برسد؛ چرا که همدان جزو پنج مقصد اول گردشگری خواهد بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه هم اینک میزان ظرفیت گردشگران استان همدان ۳ میلیون نفر است که باید تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۹ میلیون نفر برسد، تاکید کرد: استان باید در پایان برنامه هفتم توسعه خود را برای میزبانی از میلیونها نفر گردشگر آماده کند.
صالحیامیری با اشاره به اینکه در حوزه صنایعدستی ظرفیت کمنظیری داریم، گفت: حمایت از هنرمندان صنایعدستی، بازاریابی و صادرات اقداماتی است که باید در این حوزه انجام شود.
وی با بیان اینکه صنایعدستی ایران باید به جهانیان شناسانده شود، اظهار کرد: صنایعدستی فراتر از یک حرکت اقتصادی است؛ صنایعدستی انتقال فرهنگ ایران به جهان است و علاوه بر منافع اقتصادی، رهیافت فرهنگی نیز دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: پیشنهاد میکنم که همایش بینالمللی هگمتانه در همدان برگزار شود و افراد شاخص و برجسته این حوزه به همدان آمده و راجع به این جغرافیا بحث و تبادل نظر کنند.
صالحیامیری با تاکید بر اینکه وزارت میراث فرهنگی تصمیم گرفته تا برنامه هفتم توسعه را خارج از حواشی و شعار محقق کند، تصریح کرد: در این برنامه قرار است ۵۰۰ هزار شاغل صنایعدستی به یک میلیون نفر افزایش پیدا کنند. همچنین، مراکز اقامتی و هتلها از هزار و ۴۰۰ مرکز به هزار و ۹۰۰ مرکز برسد و میزان صادرات کالا نیز از ۲۲۴ میلیون دلار به ۴۹۰ میلیون یورو افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه باید برنامه هفتم توسعه را به پروژههای عملیاتی تبدیل کنیم، ادامه داد: باید راسته فرهنگی در استان ایجاد شود و از همسایگان مانند عراق، ترکیه و آذربایجان دعوت کنیم تا با تمدن این جغرافیا آشنا شوند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از حضور در شورای اداری استان همدان، در آرامگاه بوعلیسینا حاضر شد و در نهایت نیز از تپه هگمتانه بازدید کرد.