به گزارش الوند، محمدمهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در حاشیه افتتاح این آزمایشگاه با بیان اینکه در این بستر کیفیت آموزش، عمق فراگیری و پایدار بودن محتوای ارائه شده نیز افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: بهرهمندی از محیطهای مجازی با عنوان «واقعیت مجازی» در دانشگاههای معتبر دنیا در زمینه آموزش مورد استفاده قرار میگیرد.
مجذوبی با اشاره به اینکه این بستر که مرتب در حال تکامل و پیشرفت است پس از شیوع بیماری کرونا مدنظر قرار گرفت و امروز با سرعت و گستردگی بیشتری مورد استفاده فضاهای آموزشی در داخل و خارج از کشور قرار دارد، تصریح کرد: امید است این آغاز مبارک، گامی مؤثر در بهرهمندی از علوم و فناوریهای نوین در راستای آموزش باشد و فارغالتحصیلان در روند آموزش نقصانی نداشته باشند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان از سه سال قبل به دنبال فراهم کردن زیرساختها و سختافزار مورد نیاز راهاندازی این محیط آموزشی بود، عنوان کرد: با خریداری دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز و فراهمآوری زیرساختهای لازم، امروز نخستین آزمایشگاه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در علوم پزشکی همدان راهاندازی شد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از جمله مزایای استفاده از این آزمایشگاه در آموزش رشتههای متعددی از قبیل پزشکی، پیراپزشکی، توانبخشی، پرستاری، علوم پایه و ... شبیهسازی محیط بالین و شرایط آموزشی در بستر مجازی است که علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینههای مدنظر، تبعات احتمالی خطای تمرین و تکرار را کاهش میدهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: مزیت دیگر این فضای آموزشی این است که به ویژه در مهارتهای بالینی بارها و بارها این امکان برای فراگیران فراهم میشود که بدون داشتن محدودیت در تعداد و تکرار فرایند آموزش، مهارت بالینی مدنظر را انجام دهد بدون اینکه نگران آسیب دیدن بیمار یا هدررفت منابع و امکانات باشد.
مجذوبی بیان کرد: یکی دیگر از مزایای مهم این آزمایشگاه آموزشی این است که محدودیت در مکان و زمان آموزش برای فراگیران و مجموعه وجود ندارد و در صورت محدودیت منابع و موارد بالینی و موقعیتهای آموزش، میتوان از این فضا در راستای جبران محدودیتها بهرهمند شد.