کد خبر : 80494 تاریخ : ۱۴۰۳/۷/۱۲ - 00:51
استاندار سابق همدان مطرح کرد حرکت در استان برنامه‌محور و مبتنی بر نگاه کارشناسی بود استاندار سابق همدان ضمن ارائه گزارش عملکرد سه سال گذشته، گفت: پیشبرد و پیشرفت در این دوره متوازن و همه‌سو نگر بود و سعی کردیم برنامه‌محور و مبتنی بر نگاه کارشناسی حرکت کنیم.

به گزارش الوند، علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار سابق همدان شامگاه چهارشنبه، ۱۱ مهر ماه در مراسم تودیع و معارفه استاندار همدان ضمن گرامی‌داشت یاد شهدا و دبیرکل حزب‌‌الله و تبریک عملیات وعده صادق توسط سپاهیان و ارتشیان دلاور، اظهار کرد: این عملیات هیمنه و جایگاه دشمن صهیونیستی را به خاک مذلت نشاند و بار دیگر پوشالی بودن این رژیم را به جهانیان ثابت کرد.

قاسمی‌فرزاد رویکرد اصلی اقدامات استان در این دوره را پیشبرد و پیشرفت اهداف عالیه نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و بیان کرد: البته پیشبرد و پیشرفت، متوازن و همه‌سو نگر بود و سعی کردیم برنامه‌محور و مبتنی بر نگاه کارشناسی حرکت کنیم.

وی تسلط بر بیماری کرونا در حوزه سلامت با همکاری مجموعه فعالان عرصه سلامت و دیگر بخش‌ها را از جمله اقدامات انجام شده طی سه سال گذشته در سطح کشور و از جمله استان همدان دانست و یادآور شد: پروژه آبرسانی از سد تالوار به طول ۱۶۵ کیلومتر پس از ۱۷ سال تکمیل شد.

وی ادامه داد: پس از سفر مقام معظم رهبری به همدان در سال ۱۳۸۳، طرح مطالعاتی انتقال آب از سد تالوار انجام شد و قرار بود از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۰ با ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار اجرا شود اما تا سال ۱۴۰۰، براساس آمار موجود حدود ۳۲ درصد پیشرفت کرده بود.

استاندار سابق همدان با به بحران آب در همدان در سال ۱۴۰۱ به دلیل کاهش نزولات آسمانی و خالی شدن سد، عنوان کرد: با تلاش دولت و تزریق اعتبار حدود ۲ هزار میلیارد تومان و همت، انسجام و همدلی تمامی مجموعه‌های استان، انتقال آب ظرف شش ماه انجام و تصفیه‌خانه‌ای با ظرفیت ۳۶۰۰ لیتر بر ثانیه احداث شد و خوشبختانه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مشکلی در زمینه تأمین آب نداشتیم.

قاسمی‌فرزاد با تاکید بر اینکه نیازمند فراهم‌سازی منابع پایدار برای آب هستیم تا برای سالیان آتی دغدغه‌ای نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: ثبت جهانی هگمتانه از ۲۰ سال قبل خواسته به‌جا، به‌حق و ‌مورد انتظار همگان بود و از ابتدای دولت سیزدهم با پیگیری‌های وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همکاری همه مجموعه‌ها در سطح استان، به ثمر رسید.

وی با اشاره به جذب ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان همدان، تصریح کرد: اساس کار دولت سیزدهم توجه به زیرساخت‌ها به ویژه زیرساخت‌های نیمه تمام بود و پروژه‌های زیادی از دولت‌های قبل به جا مانده بود که سیما و منظر شهری ما را خدشه‌دار کرده و همین تکمیل کردن این پروژه‌ها اصل کار سفرهای ریاست جمهوری در دولت سیزدهم بود.

استاندار سابق همدان از تخصیص حدود ۵۵ درصد از اعتبار ۱۴ هزار میلیارد تومانی سفر ریاست جمهوری خبر داد و گفت: شاهد پیشرفت‌های خوبی از جمله انتقال آب از سد تالوار و ساخت و تکمیل و تجهیز بیمارستان اکباتان بودیم که پس از حدود ۱۵ سال معطلی و نیمه تمام بودن، با اعتبار حدود یک همت تکمیل و تجهیز شد.

قاسمی‌فرزاد با بیان اینکه در طول این سه سال حدود ۱۰۸ سفر به شهرستان‌ها داشتیم، عنوان کرد: نگاه ماه در حوزه اقتصادی تولید و مباحث اقتصادی مطابق رهنمودهای مقام معظم رهبری بود و در این زمینه کارگروه ستاد تسهیلات موانع تولید را تشکیل و ۳۱۷ واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل را احیا کرده و به چرخه تولید بازگرداندیم.

وی تصریح کرد: مطالعه و تهیه امکان‌سنجی ۱۴ فرصت سرمایه‌گذاری استان برای بارگذاری در سامانه سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد، پیگیری و تصویب و جذب ۱۱۹.۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در قالب پنج طرح تولیدی و مطالعه و ایجاد سه زنجیره ارزش استان در سطح ملی در زمینه سفال، کشمش و پوشاک از دیگر اقدامات سه سال اخیر بود.

استاندار سابق همدان به ملایر، شهر جهانی مبلمان منبت و لالجین، شهر جهانی سفال به عنوان دو شهر جهانی استان اشاره کرد و یادآور شد: تشکیل یک کمیته استانی برای مبارزه با فرار مالیاتی و هوشمندسازی اصول حقوق معادن و رفع موانع سرمایه‌گذاری، پیگیری برای بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد که سالیان سال بلاتکلیف بود و نیز سرمایه‌گذاری بیش از ۲۵ میلیارد تومانی در پتروشیمی ابن‌سینا از دیگر اقدامات صورت گرفته طی این سه سال بود.

وی با بیان اینکه استان همدان در شهریور ماه پایین‌ترین نرخ تورم را براساس اعلام بانک مرکزی و مرکز آمار ایران داشت، اضافه کرد: جوجه‌ریزی را از ۱.۲ تا ۱.۵ میلیون قطعه در دوره‌های ۴۵ روزه به صورت تدریجی به ۴.۵ میلیون قطعه افزایش دادیم.

استاندار سابق همدان با اشاره به تحقق بیش از ۱۱۵ درصدی اشتغال در طول سه سال و تدوین سند توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و کسب رتبه برتر در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: اضافه شدن ۱۵ هکتار به اراضی و عرصه شهرک‌های صنعتی و رشد ۳۰ درصدی تعاونی‌ها و فرصت‌های شغلی و اعزام و پذیرش هیئت‌های خراجی به تعداد ۲۲ مورد از دیگر اقدامات انجام شده در سه سال اخیر است.

قاسمی‌فرزاد از افزایش ۷۳ درصدی خرید گندم در طول سه سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار تن گندم خریداری شد و امسال با افزایش سطح زیر کشت زمین‌های دیم و اقدامات جهاد کشاورزی، این رقم به ۹۰۰ هزار تن افزایش یافت که ۷۰۷ هزار تن آن توسط دولت خریداری شد.

وی با بیان اینکه در راستای استفاده بهینه از آب، سطح گلخانه‌ها ۲۴۰ هکتار یعنی ۱۰۰ درصد افزایش یافت، اضافه شدن ۲۵۰۰ هکتار به زمین‌های شهری را اقدامی بی‌سابقه در طول ۴۰ سال گذشته دانست.

استاندار سابق همدان توضیح داد: افتتاح دفتر صندوق حمایت از صنایع پیشرفته در استان، توسعه و تحول خوشه‌های صنعتی و رشد ۱۶ درصدی مجوز تأسیس واحدهای صنعتی، کسب رتبه پنجم ستاد تسهیل رفع موانع تولید در سطح کشور و رشد ۲۰ درصدی صدور پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی از دیگر اقدامات انجام شده بود.

قاسمی‌فرزاد کسب رتبه دوم کشور در حوزه ارزیابی عملکرد در سه سال متوالی، تکمیل تجهیز و راه‌اندازی بیمارستان فوق‌تخصصی کودکان اکباتان که در استان و غرب کشور بی‌نظیر است، تدوین سند جامع مهندسی فرهنگی و قرآنی، رشد ۶۰۰ درصدی وصول حقوق دولتی معادن، اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری خارجی و افتتاح واحدهای اثرگذار مانند ابیان دارو را از دیگر اقدامات برشمرد.

وی با اشاره به راه‌اندازی گسترده بازارچه‌های عرضه مستقیم محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در حوزه تأمین آب روستایی با کمک قرارگاه سازندگی سپاه پاسداران در ۱۶۰ روستا قرارداد تنظیم شده و آبرسانی با کمک خیرین در حال انجام است و قرارداد ۲۰۰ روستای دیگر نیز تنظیم شده و قبل از آن که دولت اعتباری به این پروژه اختصاص دهد، سپاه پاسداران کار را آغاز کرده و حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

استاندار سابق همدان انتقال آب و اجرای ۱۷ کیلومتر خط اضطراری و ۷۲ کیلومتر خط انتقال برق ۶۳ کیلوولت برای این پروژه، پلمب ۳۰۸۰ چاه غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر چاه‌های مجاز، صرفه‌جویی ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی و تعدیل ۲۵۳۹ پروانه چاه‌های غیرمجاز کشاورزی، صرفه‌جویی ۸۳ میلیون متر مکعب آب زیرزمینی با تعیین تکلیف ۷۵۲ چاه غیرمجاز، لایروبی ۶۳ کیلومتر، آزادسازی ۵۱ هکتار از تصرفات رودخانه‌ها به طول ۱۰۹ کیلومتر را از دیگر اقدامات انجام شده در راستای رفع بحران‌ها در حوزه آب برشمرد.

قاسمی‌فرزاد با اشاره به کمبود زمین در حوزه تأمین مسکن طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان، خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده و همکاری مجموعه راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی حدود ۲۵۰۰ هکتار زمین اضافه شد.

وی با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن، تکلیف مشخص شده و مشکلی برای زمین نداریم، گفت: خواستار تداوم مسیر تزریق اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام هستیم و این پروژه‌ها سرمایه ملی هستند که تکمیل و بهره‌برداری از آن‌هاست تا مردم از خدمات آن استفاده کنند.

استاندار سابق همدان بیان کرد: اقداماتی خوبی نیز در حوزه بهداشت و سلامت از جمله پوشش رایگان بیمه سلامت در سطح استان و خرید و تحویل ۵۰ دستگاه آمبولانس و خودروی امدادی انجام شد.