به گزارش الوند، فریبرز نیاستی، مدیرکل بیمه سلامت استان همدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت زوجین نابارور میتوانند تا سن ۴۹ سالگی و تا سه دوره درمانی از خدمات درمانی نازایی و ناباروری به صورت بیمهای بهرهمند شوند.
نیاستی بیان کرد: در خصوص هزینههای درمان ناباروری و نازایی در مراکز دولتی ۹۰ درصد تعرفه دولتی و در بخش خصوصی ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی توسط بیمه سلامت پرداخت میشود.
وی در خصوص افزایش پوشش بیمهای تعداد داروها و لوازم و تجهیزات پزشکی مورد استفاده در درمان نازایی و ناباروری، عنوان کرد: تعداد اقلام دارویی تحت پوشش بیمه سلامت برای زوجین نابارور به ۶۶ قلم، لوازم و تجهیزات پزشکی به ۲۹ قلم و تعداد خدمات آزمایشگاهی تشخیص طبی به ۵۸ مورد افزایش یافته است.
این مقام مسئول با اشاره به پوشش بیمه خدمات تشخیصی درمان نازایی و ناباروری، خاطرنشان کرد: ۷ کد خدمت تصویربرداری سونوگرافی و ۱۶ قلم آزمایش ژنتیک جهت بررسی سقط مکرر جنین تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است و با سهم ۹۰ درصدی بیمه سلامت در سامانه نسخهنویسی الکترونیکی بیمه سلامت اعمال شده است.
مدیرکل بیمه سلامت با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ محدودیتی در تعداد دفعات بهرهمندی از این خدمات وجود ندارد، گفت: در دستورالعملهای قبلی محدودیت تا سه بار استفاده از هر خدمت در یک سال را داشتیم اما اکنون حسب نیاز و معرفی پزشک مربوطه، زوجهای نابارور میتوانند از خدمات با پوشش بیمهای استفاده کنند.
نیاستی با بیان اینکه عملهای برگشت باروری خانمها و آقایان در قالب خدمات بیمهای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است، اظهار کرد: تمام قواعد پوشش رایگان کودکان زیر هفت سال در سامانههای بیمه سلامت پیادهسازی شده و اکنون درمان کودکان زیر ۷ سال چه در بخش بستری و چه در بخش سرپایی در مراکز دولتی کاملا رایگان است.
وی تصریح کرد: بر اساس قانون جوانی جمعیت سازمان بیمه سلامت ۹۰ درصد تعرفه دولتی زایمان طبیعی را پرداخت میکند و ده درصد باقیمانده را هم خود وزرات بهداشت تقبل میکند؛ بنابراین زایمان طبیعی برای افراد هیچ هزینهای ندارد و کاملا رایگان است.
این مقام مسئول عنوان کرد: در خصوص هزینه زایمان سزارین هم ۹۰ درصد هزینهها را بر اساس شیوهنامه پرداخت میکنیم و خارج از آن خدمات بیمهای نداریم.
نیاستی گفت: در خصوص پرداخت هزینههای درمان نازایی و ناباروری، : از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۰ میلیارد ریال برای یک هزار و ۱۶۹ زوج نابارور استان همدان پرداخت شده است.