به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بازدید از نمایشگاه تخصصی کشاورزی همدان، اظهار کرد: کشاورزی استان حرف برای گفتن دارد؛ به طوری که برخی از برنامهها برای نخستین بار در کشور در این استان انجام و به عنوان الگو مطرح شده است.
بهراملو با بیان اینکه در استان آب، یک مسئله حیاتی است، عنوان کرد: بنابراین بهرهوری آب را باید جدی بگیریم به ویژه در بخش کشاورزی که ۷۵ درصد آب را مصرف میکند؛ بنابراین در استان به سمت تولید بهرهور محور حرکت کردیم به طوری که نقشه راه ۴۰ ساله تولید محصولات کشاورزی برای نخستین بار در کشور تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این نقشه امسال میزان تولید محصولات کشاورزی به ۵ میلیون تن میرسد، تصریح کرد: همچنین بر اساس این سند، در سال ۱۴۱۰ میزان تولید محصولات کشاورزی استان به ۶ میلیون تن و در سال ۱۴۴۰ به ۹ میلیون تن میرسد؛ البته باید این نکته را نیز متذکر شد، این ادعا تنها روی کاغذ نیست و به صورت عملیاتی دیده شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: مولدسازی در روستاها در چهار مؤلفه گلخانه، صنایع تبدیلی، دامداری و عرضه مستقیم کالا دنبال شده تا تولید ملی با مشارکت مردمی مد نظر مقام معظم رهبری در این حوزه به منصه ظهور برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه ۴۱ کشاورز نمونه ملی در سال زراعی گذشته به کشور معرفی شده است، یادآور شد: شرایطی فراهم شده تا از تجربیات این افراد به عنوان نخبه کشاورزی استفاده شود.
بهراملو تأکید کرد: در نمایشگاه تخصصی کشاورزی همدان، ۷۵ شرکت شامل ۵۵ شرکت استانی و ۲۰ شرکت خارج از استان آخرین یافتههای خود را عرضه میکنند تا به رشد تولید کمک شود.
وی با تأکید بر اینکه کشاورزان آخرین توصیهها را به کار گیرند، خاطرنشان کرد: همزمان با این نمایشگاه شش کارگاه آموزشی برگزار میشود که به تولید دانشبنیان در بخش کشاورزی استان کمک میکند.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در استان خریداری شده است، گفت: تاکنون ۷۵ درصد میزان خرید گندم خریداری شده نسبت به سال گذشته افزایش یافته و انتظار میرود که با توجه به اقلیم و مبارزه خوب با سن غلات، بیش از ۷۰۰ هزار تن گندم در استان خریداری و رکورد تاریخی شکسته شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی استان آیش هستند، اظهار کرد: طبق برنامه، ظرف سه سال میزان آیش را به صفر میرسانیم به طوری که همه اراضی هر ساله به صورت تناوبی کشت میشود.
بهراملو با بیان اینکه دانههای روغنی توسط کارخانههای استان خریداری میشود، اضافه کرد: گیاهان دارویی نیز سفارش محور با همکاری بخش خصوصی کشت و فروخته میشود.
وی با اشاره به اینکه در ۲۰ سال گذشته ۲۲۰ هکتار گلخانه ایجاد شده است، تصریح کرد: در سه سال گذشته ۳۰۰ هکتار گلخانه در استان به بهرهبرداری رسیده است و ۱۴۱ هکتار در نوبت دریافت تسهیلات و ۲۰۰ هکتار نیز در مسیر معرفی به بانک است.
این مقام مسئول افزود: استاندار همدان در بحث گلخانهها به عنوان حامی ورود کرده است؛ به نحوی که در راستای احداث گلخانه در همه زمینها موافقت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه میزان جوجهریزی در استان به حدی رسیده که مرغ مازاد را صادر میکنیم؛ به طوری که میزان جوجهریزی از ۴ میلیون قطعه در هر ماه گذر کرده است، گفت: در حوزه گوشت قرمز نیز به زودی تولید روند افزایشی پیدا خواهد کرد و با اجرای طرح مولدسازی روستاها کمتر از یک سال تولید گوشت قرمز بهینه خواهد شد.
بهراملو با اشاره به اینکه در حوزه صنایع تبدیلی نیز سردخانههای فعال به ۹۱ مورد رسیده است، عنوان کرد: این مهم به فرآوری محصولات کمک شایانی میکند.
وی ادامه داد: در طول فعالیت دولت سیزدهم نزدیک ۲۰۰ واحد تولیدی از واحدهای نیمه فعال و راکد کشاورزی در همدان به چرخه تولید بازگشت.
این مقام مسئول تأکید کرد: از سال ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۸۶ پلاک کشاورزی در استان رفع تداخل شد در حالی که در دولت سیزدهم این مهم به یک هزار و ۲۰۰ پلاک رسیده است.