کد خبر : 20383 تاریخ : 1403/4/2 - 16:49
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان مطرح کرد افزایش ۱۰ درصدی صادرات استان همدان از کلیه گمرکات کشور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان با اشاره به اینکه در سال گذشته صادرات استان همدان از کلیه گمرکات کشور بالغ بر یک میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار بود که نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است، گفت: استان همدان دارای ۲۰۹ قلم کالای صادراتی است که امکان صادرات به ۱۵۴ کشور جهان را دارد.

به گزارش الوند، رحیم مرتضایی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در آیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر صادرکننده ایرانی در قیاس با رقبای خارجی خود نمی‌تواند مبدایی برای صادرات به بازارهای جهان باشد، اظهار کرد: صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۰ میلیارد دلار بود که هیچ تناسبی با وضعیت صادرات کشور ندارد.

مرتضایی با اشاره به اینکه صادرات زمانی موفق می‌شود که ناشی از تولید موفق و کیفیت مناسب باشد، بیان کرد: برای تقویت صادرات لازم است که کیفیت را بالا برده تا بتوانیم در بازارهای جهان رقابت کنیم و برای رسیدن به این مهم باید از تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده کنیم که تحریم مانع آن شده است.

وی با بیان اینکه تغییرات ژئوپلتیکی خاصی در جهان اتفاق افتاده است، اضافه کرد: لازم است که سند راهبردی ملی توسعه صادرات به‌روزرسانی شود.

این مقام مسئول با اشاره به نقش بی‌بدیل بخش خصوصی در صادرات لازم است که نظر این بخش در سند مذکور لحاظ شود و به عنوان سندی بالادستی در اختیار قرار بگیرد، اضافه کرد: باید برای صادرکنندگان مشوق‌های اقتصادی در نظر گرفته شود که برای اجرای این مهم لازم است صندوق ضمانت صادرات در بانک توسعه صادرات و افزایش سرمایه این بانک ادغام شود.

رئیس اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه چند نرخی بودن ارز و قوانین دست و پا گیر جزو مواردی است که برای صادرکنندگان مشکلاتی را ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: برای اینکه در بازارهای جهانی بتوانیم موفق عمل کنیم لازم است که رایزن‌های بازرگانی ایران در سفارتخانه‌ها از افراد توانمند و فعال در بخش خصوصی انتخاب شوند.

مرتضایی با اشاره به اینکه اولویت دوره مدیریتی جدیدی اتاق بازرگانی همدان شناسایی توانمندی صادراتی استان همدان و تسهیل امر صادرات است، گفت: در این راستا، اطلس صادراتی استان همدان در چهار جلد تدوین شد که در آن ظرفیت‌های صادراتی استان و بازارهای هدف مشخص شده است.

وی با تاکید بر اینکه استان همدان دارای ۲۰۹ قلم کالای صادراتی است که امکان صادرات به ۱۵۴ کشور جهان را دارد، عنوان کرد: با حمایت‌های استاندار همدان طی سال گذشته مذاکراتی را با کشورهایی مانند ازبکستان، مجارستان و سوئد داشتیم و برخی تفاهم‌نامه نیز در راستای این مذاکرات امضا شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال جاری برنامه عملیاتی اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف از جمله رومانی، عراق، عمان، ترکیه و ارمنستان انجام خواهد شد، تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی استان همکاری خوبی در زمینه تسهیل و توسعه صادرات محصولات مختلف داشتند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان تاکید کرد: در سال گذشته صادرات استان همدان از کلیه گمرکات کشور بالغ بر یک میلیارد و ۱۳۵ میلیون دلار بود که نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۰ درصد افزایش داشته است.

مرتضایی خاطرنشان کرد: میزان صادرات از گمرک استان همدان نیز حدود ۵۵ میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل از آن با کاهش ۴۵ درصدی همراه بوده است که دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد.