کد خبر : 20304 تاریخ : 1403/3/8 - 15:25
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر اعلام کرد شاخص بهسازی و نوسازی مسکن در ملایر ۷۸ درصد است مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر با اشاره به اینکه شاخص بهسازی و نوسازی مسکن در ملایر ۷۸ درصد است، گفت: از ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکن روستایی تاکنون در ملایر، ۲۰ هزار و ۲۰۰ واحد در این شهرستان بازسازی و بهسازی شده است.

به گزارش الوند، به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن استان همدان، محمدمهدی عبدالملکی، مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر با بیان اینکه توجه ویژه به توسعه روستاها یکی از خدمات ارزنده نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هست، اظهار کرد: بعد از بازدیدی که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۳ از روستا‌های مناطق زلزله زده شهرستان زرند استان کرمان داشتند بر اهمیت مقاوم‌سازی مسکن روستایی تاکید کردند و همین امر باعث شد دولت به صورت جدی این موضوع را پیگیری کند و مجلس هم حمایت کرد.

عبدالملکی بیان کرد: مقرر شد سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن روستایی در سطح کشور بازسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی شود که خوشبختانه این مهم هم به عنوان بخشی از تکلیف سالانه قانون جهش تولید مسکن لحاظ شد.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان ملایر با همکاری خوب مسئولان محلی و مدیر کل بنیاد مسکن استان و نظام بانکی گام‌های موثری در این زمینه برداشته شده و اثرات آن در تثبیت و ماندگاری روستائیان و تغییر ارزشمند این طرح در ابعاد مختلف و همچنین در راستای توسعه پایدار متوازن و همه جانبه کاملا مشهود است.

این مقام مسئول افزود: این امر موجب ماندگاری جمعیت، جلوگیری از مهاجرت به شهر و حاشیه‌نشینی، ارتقاء توسعه سکونت‌گاه‌های روستایی و موارد دیگه‌ای مانند پیشگیری از آسیب روستاییان در حوادث طبیعی مانند زلزله، رانش زمین، طوفان و ... شده است.

مدیر بنیاد مسکن ملایر تصریح کرد: طرح بهسازی و نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی اهداف دیگه‌ای را نیز مد نظر دارد که می‌توان به بالارفتن نرخ امید به زندگی، تولید اشتغال، احیاء کشاورزی و دامداری، رونق بخشیدن به تولید در روستاو ارتقاء کیفیت ساخت‌وساز و سطح بهداشت اشاره کرد.

عبدالملکی با بیان اینکه در ملایر ۳۲ هزار و ۱۸۳ خانوار وجود دارد که این تعداد در ۲۵ هزار ۶۰۶ واحد ساکن هستند، اظهار کرد: این نشانه آن است در برخی از واحد‌ها دو تا سه خانوار ساکن هستند. همچنین بر اساس این آمار می‌توان گفت، ۶ هزار و ۵۶۷ خانوار نیازمند مسکن روستایی هستند.

وی اضافه کرد: از ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکن روستایی تاکنون، ۲۰ هزار و ۲۰۰ واحد در این شهرستان بازسازی و بهسازی شده و پنج هزار و ۴۱۶ واحد غیرمقاوم است.

این مقام مسئول افزود: در مجموع ۱۱ هزار و ۹۸۳ واحد مسکن روستایی باید در این شهرستان نوسازی و مقاوم‌سازی شود که اگر این تعداد بهسازی شود، ۱۰۰ درصد برنامه مقاوم‌سازی و بهسازی مسکن روستایی ملایر محقق خواهد شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر با اشاره به اینکه جامعه هدف بنیاد مسکن که روستاییان هستند، خاطرنشان کرد: در بهمن ماه ۹۳ نامه‌ای از سوی وزیر راه و شهرسازی وقت به وزیر کشور مبنی بر ضرورت اجرای قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان با موضوع الزام رعایت مقررات ملی ساختمان و مفاد طرح‌های جامع و تفصیلی و هادی در ساخت‌وساز‌ها ابلاغ و مقرر شد تمامی روستاییان اعم از کسانی که تسهیلات دریافت می‌کنند یا دریافت نمی‌کنند، با این فرایند پیش بروند.

عبدالملکی تصریح کرد: قبل از صدور پروانه ساختمانی از مرجع صدور پروانه، دهیاری‌ها باید موقعیت ملک روستاییان را از لحاظ طرح هادی در بنیاد مسکن بررسی کنند و بعد از آن تهیه کروکی و جانمایی از سوی بنیاد مسکن و کارشناسان انجام می‌شود تا از ساخت‌وساز‌های غیر مجاز و ریزدانگی در روستا‌ها جلوگیری شود.

وی ادامه داد: از طرفی نیز ارتقاء کیفیت ساخت‌وساز بالا می‌رود و در زمان وقوع حوادث قهری مثل زلزله، سیل، طوفان و حوادث روستاییان در معرض آسیب‌های جدی نخواهند بود.

این مقام مسئول در خصوص بازسازی و بهسازی مسکن روستایی بیان کرد: شاخص بهسازی و نوسازی مسکن در کشور ۵۱ درصد است و در استان ۶۸ درصد و در شهرستان ملایر ۷۸ درصد که در این خصوص شهرستان ملایر رتبه قابل قبولی رو کسب کرده است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ملایر عنوان کرد: از یک هزار و ۶۳۱ فقره سهیمه‌ای که به بنیاد مسکن این شهرستان در سال ۱۴۰۰ در طرح ویژه مسکن روستایی ابلاغ شد، یک‌هزار و ۳۸ فقره به بانک‌های عامل معرفی شدند و تعداد ۴۶۸ نفر عقد قرارداد شدند.

عبدالملکی اظهار کرد: سهمیه ۱۴۰۱، تعداد یک هزار و ۵۰۶ فقره بوده که یک هزار و ۳۰۱ نفر به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و هزار و ۱۷۶ نفر عقد قرارداد شده‌اند.

وی سهمیه سال ۱۴۰۲ را تعداد یک هزار و ۴۹۱ فقره اعلام کرد و یادآور شد: یک هزار و ۳۰۸ نفر به بانک‌های عامل معرفی و هزار و ۹ نفر عقد قرارداد شدند.