کد خبر : 20265 تاریخ : ۱۴۰۳/۲/۲۹ - 20:58
فرماندار ویژه ملایر اعلام کرد سد کلان ملایر سرریز کرد فرماندار ویژه ملایر با اشاره به سرریز شدن سد کلان ملایر، گفت: با سرریز شدن این سد، آب در رودخانه‌های این منطقه جاری شد اما مردم همچنان باید صرفه‌جویی و مدیریت بهینه مصرف را در دستور کار قرار دهند.

به گزارش الوند، سلمان اسماعیلی، معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر در آیین شکرگزاری سرریز سد کلان ملایر با بیان اینکه بعد از بارش‌های بسیار خوب، امروز شاهد سرریز شدن سد کلان ملایر هستیم، اظهار کرد: با سرریز شدن سد کلان، پس از مدت‌ها آب در رودخانه‌های این منطقه جاری شد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه امسال ۱۲ درصد بیشتر از بارش دراز مدت و ۵۴ درصد بیشتر از بارش‌های سال گذشته شاهد نزولات آسمانی بودیم، بیان کرد: اگرچه حجم آبی سد کلان ملایر پُر و وضعیت ذخیره آبی آن خوب است، اما کماکان مردم باید صرفه‌جویی و مدیریت بهینه مصرف را در دستور کار خود قرار دهند.

رضا اخلاص‌مند، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان به وضعیت خوب منابع آبی استان با توجه به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: در مجموع ۳۸۷ میلی‌متر متوسط بارندگی استان از شروع سال آبی هستیم که نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد و نسبت به دراز مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است.

اخلاص‌مند عنوان کرد: بارش‌های خوب امسال موجب آبگیری خوب سدهای استان شده و سد کلان ملایر به عنوان بزرگ‌ترین سد استان، با حجم ۴۵ میلیون مترمکعب ذخیره است.

وی با بیان اینکه ۴۴۰ لیتر در ثانیه آب برای مصرف شرب شهر ملایر به صورت مستمر روزانه تحویل تصفیه‌خانه سد کلان می‌شود، اضافه کرد: از ابتدای سال آبی تا به امروز آورد سد بالای ۲۰ میلیون مترمکعب بوده که حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آن برای شرب شهر ملایر تأمین شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کنترل و حفاظت از حوزه دریاچه سد کلان به صورت مستمر پایش و نگهبانی و اخطارهای مداوم انجام می‌شود، ادامه داد: سد کلان برای شنا کردن نیست و مردم باید رعایت کنند که از سد برای شنا و تفریح استفاده نکنند؛ چراکه شنا کردن داخل تأسیسات آبی و سدها ممنوع است و تابلوهای خطر نصب شده و جایی هم که نیاز بود، فنس کشی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان میزان ورودی آب به سد کلان را ۲ هزار لیتر در ثانیه عنوان کرد و گفت: درحال حاضر دریچه تحتانی سد به جهت مدیریت سیلاب‌های احتمالی و تأمین حق‌آبه محیط‌زیست باز است و میزان ۵۰۰ لیتر در ثانیه حق‌آبه محیط‌زیست از دریچه تحتانی از سد کلان رهاسازی می‌شود.