کد خبر : 142111 تاریخ : 1404/7/19 - 16:07
مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان همدان اعلام کرد افزایش ۱۱ درصدی جوجه‌ریزی در همدان مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان همدان با بیان اینکه تولید مرغ در این استان ۱۱ درصد افزایش یافته است، گفت: در استان همدان ۴۸۱ واحد فعال مرغداری گوشتی داریم که ظرفیت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی سالانه را دارند.

به گزارش الوند، داوود شعبانلو، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان همدان با بیان اینکه تولید مرغ در این استان ۱۱ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: تأمین نهاده و نوسانات بازار، مهم‌ترین موانع تولید مرغ گوشتی در استان و کشور است.

شعبانلو بیان کرد: تأمین به موقع و کافی نهاده‌های دامی اصلی‌ترین دغدغه فعالان این حوزه است و رفع سریع اختلالات سامانه بازارگاه ضروری است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های استان، افزود: در استان همدان ۴۸۱ واحد فعال مرغداری گوشتی داریم که ظرفیت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی سالانه را دارند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان همدان اضافه کرد: با این حال، میانگین دوره جوجه‌ریزی در همدان در سال گذشته حدود ۳.۶۷ دوره بوده است که این عدد در مقایسه با استان‌های شمالی کشور مانند مازندران و گیلان که بیش از چهار دوره دارند، نشان‌دهنده ظرفیت استفاده نشده استان است.

شعبانلو دلیل این امر را شرایط اقلیمی خاص همدان دانست و تاکید کرد: ارتفاع سطح دریا و خشکی هوا در همدان منجر به اکسیژن کمتر و افزایش احتمال انتقال بیماری‌ها و آلودگی‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: این شرایط باعث می‌شود که وزن‌گیری مرغ با مدت زمان طولانی‌تری انجام شده و به طور متوسط، مرغ با وزن مطلوب مورد تقاضای مصرف‌کننده، پس از ۵۵ تا ۵۸ روز آماده ارسال به کشتارگاه شود. ۷۰ تا ۷۵ درصد مشکلات فعالان این حوزه به طور مستقیم به تأمین نهاده‌های دامی بازمی‌گردد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان همدان با استناد به قوانین سال ۱۳۹۰، خواستار توجه دولت به محیط کسب‌وکار بخش خصوصی شد و ادامه داد: تنظیم بازار نباید به ابزاری برای کنترلگری طولانی‌مدت تبدیل شود که موجب فرسودگی تولیدکنندگان می‌شود.

شعبانلو با اشاره به افزایش قیمت جوجه یک روزه تا بالای ۴۰ هزار تومان، خواستار رسیدگی به این وضعیت در کنار حل مشکل نهاده‌ها شد.