کد خبر : 142006 تاریخ : 1404/6/24 - 14:44
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد گام‌های بزرگ همدان در توسعه صنایع تبدیلی برای حفظ ارزش محصولات کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به رشد تولیدات کشاورزی، بر ضرورت توسعه صنایع تبدیلی، بسته‌بندی و فرآوری تاکید کرد و گفت: این اقدامات موجب کاهش ضایعات تا زیر ۵ درصد و افزایش ماندگاری محصولات شده است.

به گزارش الوند، رضا بهراملو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بخش کشاورزی استان با وسعت ۹۸۰ هزار هکتار و بیش از پنج میلیون تن مجموع کل تولیدات در بخش های زراعی، دامی، باغی و شیلات نقش مهمی در تقویت تولید و اقتصاد ایفا می‌کند.

بهراملو بیان کرد: عمده محصولات شاخص کشاورزی استان همدان شامل سیب‌زمینی با تولید سالانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن، سیر ۳۵ تا ۵۰ هزار تن، نباتات علوفه‌ای با حدود ۸۰۰ هزار تن، انگور ۳۶۰ تا ۴۰۰ هزار تن، گردو حدود ۷۰ هزار تن، ذرت ۸۰ هزار تن، محصولات جالیزی ۱۷۰ هزار تن، حبوبات ۲۰ هزار تن و سیب ۹۰ هزار تن در سال است که لازم است زمینه فرآوری، بسته‌بندی و ارزش افزوده برای این محصولات مهیا شود.

وی عنوان کرد: صنعتی شدن واحدهای تولیدی بخش کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی، ایجاد ارزش افزوده، به روزرسانی ماشین‌آلات، افزایش میزان صادرات و جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی از ضرورت‌های بخش کشاورزی در استان همدان است که باید به آن توجه شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: ضایعات محصول سیب‌زمینی در این استان با ۲۰ درصد کاهش به کمتر از ۵ درصد رسیده است.

بهراملو با بیان اینکه فرآوری محصولات کشاورزی موجب کاهش ضایعات می‌شود، گفت: یکی از اهداف بخش کشاورزی کاهش ضایعات، ماندگاری و ذخیره‌سازی محصولات برای مواردی است که باید به مصرف برسد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از معضلات این استان در گذشته، نبود سردخانه‌ها و انبارهای ذخیره‌سازی تولیدات محصولات کشاورزی بود که در سال‌های گذشته در این بخش اقدامات مهمی انجام شده و ۱۰۳ سردخانه با ظرفیت ۳۰ هزار تن در استان ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: با ساخت ۶۵ سردخانه جدید و توسعه چشمگیر صنایع تبدیلی، گام‌های بلندی برای کاهش هدررفت محصولات کشاورزی و تقویت زیرساخت‌های ذخیره‌سازی در استان برداشته شده است و قصد داریم با ادامه این روند نیاز به ذخیره‌سازی در برخی شهرستان‌های استان را به صفر رسانده و امنیت غذایی منطقه را تضمین کنیم.