کد خبر : 131775 تاریخ : 1404/5/4 - 16:21
استاندار همدان تاکید کرد ملاحظه کاری را کنار بگذارید! استاندار همدان با اشاره به اینکه علیرضا کرباسی و محمدمهدی عبایی در جلسه اخیر شورای تامین به عنوان شهید احراز شدند، خطاب به مدیران گفت: با توجه به اختیاراتی که به استانداران واگذار شده، هر جا که مشکلی بود با استانداری مکاتبه کنید؛ ملاحظه کاری را کنار بگذاری و اینقدر احتیاط نکنید؛ مسئولیت به من برمی‌گردد نه شما.

به گزارش الوند، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان امروز در جلسه شورای اداری استان همدان با بیان اینکه در جلسه شورای تأمین استان که پنجشنبه گذشته برگزار شد، شهادت مجموعا ۱۳ نفر از افراد غیرنظامی مورد تأیید قرار گرفت، اظهار کرد: در این جلسه، علیرضا کرباسی و محمدمهدی عبایی که در جریان اتفاقات اخیر جان خود را از دست دادند، پس از بررسی مستندات و پیگیری‌های سازمان‌های مختلف به عنوان شهید احراز شدند.

ملانوری‌شمسی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه، بیان کرد: آغاز این جنگ مصادف با برگزاری سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان بود. استان ما نیز از همان ساعات اولیه، آماج حملات مستقیم از سوباشی قرار گرفت و از همان‌جا درگیری‌ها آغاز شد.

وی ادامه داد: با گزارش به‌موقع مسئولان شورای تأمین، فرمانداران، دستگاه‌های مختلف اجرایی، و همکاری گروه‌های مردمی، تلاش شد تا موضوع هم به لحاظ امنیتی و دفاعی، و هم از نظر مدیریت بحران و اقتصادی به‌طور مؤثر کنترل شود. در این ایام، حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسافران نیز در استان حضور داشتند که مدیریت و تأمین امنیت آن‌ها نیز به شکل ویژه‌ای دنبال شد.

استاندار همدان عنوان کرد: مبارزه با رژیم صهیونیستی در جمهوری اسلامی یک واکنش احساسی نیست، بلکه یک کنش عقلانی، ایدئولوژیک و راهبردی است. این رژیم غاصب، غیرقانونی و عامل اصلی بی‌ثباتی منطقه بوده و هست. ما در چارچوب سیاست خارجی خود همواره آن را نماد استعمار نوین، تجاوز، نژادپرستی و نسل‌کشی دانسته و در حمایت از جبهه مقاومت، ایستادگی خواهیم کرد.

ملانوری‌شمسی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره آماده دفاع از ملت و آرمان‌های خود است، خاطرنشان کرد: جنگ اخیر نشان داد که دشمن ما تنها با تکیه بر قدرت نظامی وارد میدان نمی‌شود، بلکه از ابزارهای رسانه‌ای، اطلاعاتی، سایبری و تخریب روانی نیز بهره می‌برد. آنچه ما نیاز داریم، آمادگی همه‌جانبه و مقاومت هوشمندانه است.

وی تصریح کرد: در کنار تجاوز نظامی دشمن، برخی عوامل داخلی نیز ناخواسته یا آگاهانه به آن‌ها کمک کردند؛ از جمله در حوزه اطلاعاتی، رسانه‌ای و حتی خرابکاری. متأسفانه مشاهده شد که برخی افراد ساده‌لوح یا فریب‌خورده، با عوامل معاند همکاری کردند یا اطلاعات حساس را منتقل نمودند.

استاندار همدان تاکید کرد: به مسئولان دستگاه‌های اجرایی هشدار می‌دهم که مراقب تماس‌های تلفنی جعلی، جعل هویت و عملیات روانی دشمن باشند. به همه مدیران و کارکنان توصیه می‌شود آموزش‌های لازم را دریافت کرده و با حساسیت بیشتری به مقابله با تحریف اطلاعاتی بپردازند.

ملانوری‌شمسی گفت: هرگونه همکاری با افراد شناخته‌شده وابسته به جریانات ضدانقلاب از جمله شخصی به‌نام مهرداد ماهر از این پس جرم تلقی خواهد شد. این فرد و برخی دیگر، با سوءاستفاده از موقعیت، با دشمنان ملت همکاری کرده‌اند؛ از این رو هرگونه ارتباط با این‌گونه عناصر، تبعات قضائی و امنیتی در پی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه دفاع تنها وظیفه نیروهای مسلح نیست، گفت: همه دستگاه‌ها باید وظایف سازمانی خود در حوزه‌های مدیریت بحران و پدافند غیرعامل را مرور کرده و سطح آمادگی خود را به بالاترین حد ممکن برسانند. نباید تصور کنیم جنگ پایان یافته است؛ تاریخ نشان داده رژیم صهیونیستی و حامیانش، هرگز به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند.

استاندار همدان بیان کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری و ریاست جمهور تأکید کردند، آمادگی کامل و هم‌افزایی ملی، تنها راه مقابله با تهدیدات پیش‌روست. مذاکرات خارجی و دیپلماسی ادامه خواهد داشت، اما هیچ‌یک نباید جایگزین آمادگی عملیاتی و دفاعی ما شود.

ملانوری‌شمسی عنوان کرد: از جمله نقاط درخشان جنگ اخیر، حضور پررنگ و قاطع مردم از اقشار مختلف در حمایت از نظام بود. دشمن در محاسبات خود به اشتباه تصور کرده بود مردم از نظام فاصله گرفته‌اند، اما حضور گسترده آنان در روزهای ابتدایی جنگ، این تحلیل نادرست را به چالش کشید.

وی تاکید کرد: مردم ما، بسیجیان، نیروهای مسلح، دستگاه قضائی، رسانه‌ها، نمایندگان مجلس، سازمان‌های مردم‌نهاد، اصناف، هیئت‌های مذهبی و... همگی نقش بی‌بدیلی در شکست اهداف دشمن ایفا کردند.

استاندار همدان با تاکید بر اینکه تجربه این جنگ ۱۲ روزه باید به سرمایه‌ای راهبردی برای آینده تبدیل شود، اظهار کرد: انسجام ملی، فرماندهی مقتدر، وحدت کلمه و مشارکت همه ارکان کشور، ما را در برابر توطئه‌های آینده بیمه خواهد کرد.

ملانوری‌شمسی با اشاره به اینکه وظیفه داریم که عزت، حرمت و کرامت مردم را حفظ کرده و به آنها خدمت کنیم، خاطرنشان کرد: باید با صداقت با مردم رفتار کنیم و آن‌ها توجیه و قانع کنیم؛ اما هرگز نباید مردم را رها کنیم تا ناراحت و دلخور باشند؛ باید تا حد امکان با آنها گفت‌وگو کنیم، آرامش بدهیم، و خدمت کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به آمار وزارت نیرو، حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب آب وارد کشور می‌شود، اما ما تنها حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آن را استفاده می‌کنیم؛ یعنی سه چهارم این آب از دسترس ما خارج است. ما باید برای استفاده بهینه از منابع آبی، استفاده از قنوات، آبخیزداری، آبخوان‌داری، مدیریت مصرف، اصلاح الگوی کشت و سایر موارد مرتبط، تلاش کنیم و این موضوعات را در دستور کار قرار دهیم.

استاندار همدان اضافه کرد: در ایران، ۹۰ درصد از آب مصرفی در بخش کشاورزی، ۸ درصد در بخش شرب و بهداشت و ۲ درصد در بخش صنعت و معدن مصرف می‌شود. این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته، سهم کشاورزی حدود ۳۰ درصد، بخش شرب ۱۱ درصد و بخش صنعت و معدن ۵۹ درصد است.

ملانوری‌شمسی تاکید کرد: سال‌هاست که منابع آبی کشور به سمت بهره‌وری بهتر سوق داده می‌شود، اما متأسفانه این تغییرات به صورت مستمر اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: میزان بارندگی در جهان به طور متوسط ۸۶۰ میلی‌متر است، در حالی که در کشور ما در درازمدت این رقم حدود ۲۵۰ میلی‌متر است و در سال آبی گذشته، میزان بارندگی ۱۳۱ میلی‌متر بوده است.

استاندار همدان گفت: در استان همدان در سال‌های گذشته بارندگی‌های بهتری داشتیم، اما در سال آبی فعلی نسبت به سال قبل حدود ۳۰ درصد کاهش بارندگی و نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۲۰ درصد کاهش بارندگی داشتیم؛ بنابراین باید دقت بیشتری به این موضوعات داشته باشیم و مدیریت کنیم.

ملانوری‌شمسی اظهار کرد: اراضی دارای تنش آبی ما افزایش قابل توجهی داشته است. سال گذشته حدود ۱۲ درصد از اراضی استان دارای تنش متوسط یا بالاتر بودند، اما امسال این رقم به حدود ۲۹ درصد رسیده است که بسیار نگران‌کننده است.

وی بیان کرد: رئیس‌جمهور اختیارات نسبی مندرج در فصل هفتم قانون اساسی را به وزرا، معاونان و استانداران تفویض کرده است. طبق ماده ۱۲۸ فصل هفتم، رئیس‌جمهور می‌تواند بخشی از اختیارات خود را به نمایندگان ویژه‌اش واگذار کند.

استاندار همدان ادامه داد: این تفویض اختیارات با مصوبه هیئت دولت ابلاغ شده و استانداران به عنوان نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور شناخته شده‌اند و تصمیمات آنها به منزله تصمیم هیئت وزیران و رئیس‌جمهور است و لازم‌الاجراست اما این موضوع نباید مغایر با اصل ۱۲۸ قانون اساسی باشد.

ملانوری‌شمسی خطاب به مدیران، تاکید کرد: ملاحظه‌کاری را کنار بگذارید. نباید این همه احتیاط کرد؛ مدیران باید جدیت، اقدام عملیاتی، خطرپذیری و ریسک‌پذیری بیشتری داشته باشند. به خصوص در این ایام که ما درگیر جنگ هستیم و نیاز به مدیریت محلی داریم.

وی یادآور شد: هم رئیس‌جمهور، هم وزیر کشور و هم نمایندگان جمعیت هلال احمر تأکید کرده‌اند که استان همدان در امدادرسانی محلی در این شرایط، یکی از بهترین‌ها بوده است.

استاندار همدان بیان کرد: در ارزیابی‌ها مشخص شده که برخی دستگاه‌ها عملکرد خوبی داشتند و برخی تلاش کردند عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنند، اما هنوز برخی دستگاه‌ها آمادگی لازم را ندارند، عملکرد ضعیف و برنامه‌ریزی مناسبی نداشتند.

ملانوری‌شمسی تصریح کرد: من تعجب می‌کنم از مدیری یا کارمندی که در این شرایط به ما زنگ نزند، تذکر ندهد یا دورکاری اعلام نکند. اگر جنگ است، همه باید به وظایف خود عمل کنند. مدیر، کارمند، کارشناس همه باید پای کار باشند. در این شرایط بحرانی و جنگی، چه کسی قرار است کار را انجام دهد اگر ما غیرفعال باشیم؟ چه معنایی دارد که کسی در چنین شرایطی به مسافرت برود؟ اگر کسی در مرخصی یا مأموریت است، باید سریع به محل کار بازگردد و مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد. اگر سران، مسئولان یا مدیران به ما پیام ندهند، تماس نگیرند یا تذکر ندهند، دورکاری اعلام نکنند، این دیدگاه نسبت به مدیریت کاملاً غیرکارشناسانه و غیرواقع‌بینانه است.

وی اضافه کرد: در جنگ ۱۲ روزه، علاوه بر مدیریت جنگ و مسائل امنیتی، تلاش کردیم فضای استان را آرام نگه داریم تا مردم احساس ناامنی نکنند و خاطرات تلخ ایجاد نشود.

استاندار همدان با اشاره به اینکه در بازار، سیاست و امنیت، کارهای مهمی انجام شده است، گفت: در این مدت، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و منابع تأمین مالی تعطیل نشده است؛ سرمایه‌گذاران خارجی بلافاصله پس از آتش‌بس با تیم خود وارد استان شدند و کار اجرایی خود را شروع کردند.

ملانوری‌شمسی ادامه داد: سایر سرمایه‌گذاران نیز به همین شکل فعال هستند و نیروگاه خورشیدی استان با قدرت در حال پیشرفت است. جزییات آن در اینجا نمی‌گنجد، اما بسیار خوشحال‌کننده است.

وی با تاکید بر اینکه باید نگاه دقیق‌تر و بهتری نسبت به درآمدها و هزینه‌های استان داشته باشیم، اظهار کرد: در این شرایط، نه فقط اعضای شورا و برنامه‌ریزان، بلکه همه مدیران باید تلاش کنند منابع را خلق و جذب کنند و فرصت‌ها را به پیش ببرند.