کد خبر : 131772 تاریخ : 1404/5/4 - 15:00
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان تاکید کرد اعتبارات باید به موقع جذب شود رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان با تأکید بر لزوم جذب به موقع اعتبارات، یادآور شد: فقط دو ماه تا پایان شهریور فرصت باقی است و از دستگاه‌های اجرایی درخواست می‌کنم که اعتبارات تخصیصی را جذب کنند.

به گزارش الوند، سیدمهدی وفایی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان امروز در جلسه شورای اداری استان همدان ضمن تشریح جزئیات عملکرد اعتبارات و درآمدهای استان در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، با اشاره به درآمدهای استان در سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: کل درآمدهای مصوب استان همدان در سال ۱۴۰۳، معادل ۵۶۹۵ میلیارد تومان بوده است که از این میزان، حدود ۵۴۵۰ میلیارد تومان آن مربوط به مالیات‌ها است.

وفایی بیان کرد: میزان تحقق درآمدهای استان در سال ۱۴۰۳ به ۹۹.۹ درصد رسیده که با وجود چالش‌های جدی در محاسبه پایه درآمدها در سطح کشور، با پیگیری‌های مستمر استاندار و مسئولین استانی، عملکرد قابل قبولی به ثبت رسیده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۴، درآمدهای مصوب استان با بهبود وضعیت به ۷۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است که جزئیات دقیق‌تر آن در اسلایدهای جلسه ارائه شده است.

این مقام مسئول درباره تحقق درآمدهای دستگاه‌های اجرایی، عنوان کرد: میزان تحقق درآمدهای حوزه مالیات‌ها در سال ۱۴۰۳ به ۱۰۲.۱ درصد رسیده است و مجموع تحقق درآمدها نیز بالای ۹۹ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان با اشاره به اعتبارات هزینه‌ای استان، خاطرنشان کرد: اعتبارات ابتدایی هزینه‌ای ابلاغ شده در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۱۳۳ میلیارد تومان بوده که ۱۰۰ درصد تخصیص یافته است. همچنین ۴۲ میلیارد تومان اعتبار پاداش پایان خدمت بازنشستگان به مجموع اعتبارات افزوده شده است.

وفایی تاکید کرد: علی‌رغم عدم کسب مازاد درآمد، با پیگیری‌های نمایندگان مجلس به ویژه دکتر حاج بابایی و همکاری آقای دکتر مولایی، ۶۷ میلیارد تومان اعتبار اضافی از تهران به استان اختصاص یافت.

وی تصریح کرد: مجموع اعتبارات هزینه‌ای استان در سال ۱۴۰۳ به همراه درآمدهای اختصاصی معادل ۱۵۴۶ میلیارد تومان بوده و حدود ۹۹.۷۳ درصد آن تخصیص یافته است. همچنین اعتبارات متفرقه‌ای به ارزش ۶۳ میلیارد تومان از محل فروش اموال و ردیف‌های خاص به استان ابلاغ شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان درباره اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیز گفت: اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۶۲۰ میلیارد تومان بوده است. همچنین ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات ۲ درصد محرومیت، ۸۱ میلیارد تومان اعتبارات ۲۷ درصد و ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبارات متوازن اختصاص یافته که مجموع اعتبارات عمرانی استان به حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وفایی اظهار کرد: در سال گذشته، حدود ۲۴۰۰ پروژه عمرانی با استفاده از این اعتبارات در استان فعال بوده‌اند و میزان تخصیص اعتبارات عمرانی حدود ۶۱ درصد بوده است.

وی با اشاره به وضعیت بودجه استان در سال ۱۴۰۴، بیان کرد: اعتبارات درآمدی مالیاتی استان در سال ۱۴۰۴ به ۷۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است. نکته قابل توجه کاهش سهم استان از کل درآمدهای مالیاتی کشور از ۴.۵ درصد در سال ۱۴۰۳ به ۳.۹ درصد در سال ۱۴۰۴ است که نتیجه تلاش برای واقعی‌سازی درآمدها بوده است.

این مقام مسئول یادآور شد: مجموع درآمدهای مصوب استان در سال ۱۴۰۴ با احتساب درآمدهای اختصاصی و فروش اموال به حدود ۷۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان درباره اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای سال ۱۴۰۴، تصریح کرد: اعتبارات هزینه‌ای استان در سال جاری معادل ۱۵۸۴ میلیارد تومان و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با رشد قابل توجه به ۹۰۵ میلیارد تومان افزایش یافته است. همچنین اعتبارات متوازن استان به ۳۹۸۱ میلیارد تومان رسیده که بخشی از آن میان شهرستان‌ها توزیع شده است.

وفایی درباره تغییر ساختار بودجه در سال جاری، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، اعتبارات در قالب امور، فصل، برنامه، طرح و پروژه تخصیص می‌یافت اما در سال ۱۴۰۴ این طبقه‌بندی به برنامه، زیر برنامه، طرح و پروژه تغییر یافته که منجر به تطبیق و جابه‌جایی سهم برخی برنامه‌ها شده است؛ برای مثال، حدود ۷ درصد از کل بودجه استان به حوزه ورزش اختصاص یافته است.

وی با تأکید بر لزوم جذب به موقع اعتبارات، یادآور شد: فقط دو ماه تا پایان شهریور فرصت باقی است و از دستگاه‌های اجرایی درخواست می‌کنم که اعتبارات تخصیصی را جذب و هزینه کنند تا از منابع سال ۱۴۰۴ به نحو مطلوب استفاده شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان همدان اظهار کرد: کل بودجه عمرانی کشور در سال ۱۴۰۴ بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۲۵ هزار میلیارد تومان آن به استان همدان اختصاص یافته و این میزان معادل ۲۰ درصد اعتبارات عمرانی استان است. لازم است سهم استان از اعتبارات ملی به دقت پیگیری شود تا پروژه‌های کلیدی استان پیشرفت قابل توجهی داشته باشند.